Tüm ATM'ler Birleşiyor

Bankaların ATM'lerini birleştirme konusunda çalışmalar hızlandı. 2009 yılı sonuna kadar birleşmenin tamamlanması ve tüm bankaların sisteme dahil olması beklenirken, uygulama ile banka ayrımı olmadan ATM'lerden para çekilebilecek.

Bankaların ATM'lerinin birleştirilmesi konusunda çalışmalar hızlandı. Büyük bankaların da ATM'leri birleştirme konusuna sıcak baktıkları belirtilirken, 2009 yılı sonuna kadar birleşmenin tamamlanması bekleniyor. Gelecekte ATM'lerin işletilmesinin bağımsız operatörler tarafından yapılması, bunun da bankaların maliyetlerini ciddi anlamda düşürmesi bekleniyor. Öncelikle de "Ortak Nokta" ve "Altın Nokta"daki ATM'lerin ortak kullanıma açılacağı kaydediliyor. Sistemde altın noktaya üye 5, ortak noktaya üye 19 banka söz konusu.

ATM'lerin birleştirilmesi tüketicinin de yararına olacak. Tüketici, hangi bankaya giderse gitsin, sahip olduğu "banka kartı"yla ATM'den rahatlıkla para çekebilecek. Komisyon oranları konusunda anlaşmazlığın da hallolmak üzere olduğu ve bu konuda bankaların çalışmalarını sürdürdükleri kaydedildi.

Editör: TE Bilişim