Yıldırım: THY'nin Başarısını Gölgelemek İstiyorlar

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ölenlerin isimlerini açıklanması konusunda Hollanda’nın kendi iç mevczuatına göre işlem yapıyorlar. Biz sorduk 'prosedürü uygulamak zorundayız' dediler. Saygı göstermek zorundayız.

Hollanda'ya gitmemize gerek yok
Kazadan sonra Hollandalı bakan ile sürekli görüştük. Kazayla ilgili bilgileri verdi, her aşamada bilgilendirdi. Hatta THY'nin performansı ile ilgli gayet güzel ifadeler kullandı. 

Kaza inceleme heyetine biz de eleman gönderdik. Çalışıyorlar. Ama bu noktada Hollanda makamları asıldır. Biz ise gözlemci olarak bulunuyoruz. Uçağın yumuşak önüni düşmüş olması , yangın çıkmaması ölü sayısının artmamasını sağladı.

Kendi hayatları pahasına pilotlar en az zayiat verilmesi için olağanüstü gayret gösterdi. Pilotları takdirle anıyorum.

Can kaybı açıklamaları
Yapılan açıklamalar bizim bilgimiz dahilindedir. ÖYle kafamıza estiği gibi değil, karşı taraftan alınan bilgiler paylaşıldı. Biz onlardan aldığımız bilgilere itibar etmek zorundayız. Sokakta konuşulan dedikodular, teyit edilmemiş bilgilere itibar edersek kazazedelere ve yakınlarına haksızlık yapmış oluruz. Açıklamalarda çelişki yok. Bizim söylediğimiz 'can kaybı yok’tur. Can kayıplarını teyit ettik söyledik. Böyle bir kazada bu kadar az can kaybı olmasını mucize ve kahramanlık olarak nitelendiren uluslarası kuruluşlar bizi takdir etti. Ama bu çelişki haberleri başarımızı gölgelemeye yönelik. Buna çalışan ve içerde ve dışarda soru işaret edecek gayretleri de gördük.
  

Editör: TE Bilişim