"Telekom'da 1 Milyon İstihdam İmkanı Var"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Avrupa'da her 100 kişiye, Türkiye'de ise 2 bin 500 kişiye bir çağrı masasının düştüğünü belirterek, Türkiye'de çağrı merkezi alanında 1 milyon kişilik istihdam imkanı bulunduğunu kaydetti.

Erzincan'da Telekom Çağrı Merkezi'nin açılışını yapan Yıldırım, buradaki konuşmasında, çağrı merkezinin geçici olarak 93 kişiyle hizmete başladığını, yıl sonuna kadar bilişim merkezine dönüştürüleceğini söyledi.

Erzincan'ın eski Belediye İş Hanı'nın Kasım ayında bilişim merkezi olarak hizmete gireceğini bildiren Yıldırım, bu merkezde çeşitli kamu kuruluşlarının hizmetlerinin sunulacağını ve vatandaşların pek çok sorununun çözümü için 7 gün 24 saat faaliyet gösterileceğini anlattı.

Bilgi teknolojilerinin zaman ve mekan kavramlarını ortadan kaldırdığına dikkati çeken Yıldırım, Türkiye'nin bilgi teknolojileri alanında pek çok gelişmiş ülkeyi yakaladığını kaydetti.

Yıldırım, çağrı merkezi sektörünün cirosunun 1 milyar TL'ye ulaştığını, 5 yılda gösterdiği büyümenin çok çarpıcı boyutlara ulaştığını anlatarak, Türkiye'de 300 büyük ve orta ölçekli işletmede 30 bin çalışanın istihdam edildiğini belirtti. Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Avrupa'da her 100 kişiye, Türkiye'de ise 2 bin 500 kişiye 1 çağrı masası düşüyor. Demek ki Türkiye'de çağrı merkezi alanında 1 milyon kişilik istihdam imkanı var. Bizim en önemli sorunumuz olan işsizliğin çözümü burada. Bir masa, bir kafa... Alın terinin yerini beyin teri alıyor.''

Yıldırım, çağrı merkezinin Türkiye'nin 4 yanından arayan vatandaşların hizmetinde olacağını, merkez çalışanlarının tüm konuşmalarının standartlar gereği kayıt altına alınacağını belirterek, çağrı merkezi personeline sorunları sabır ve anlayışla çözüme ulaştırmalarını önerdi.

Çağrı merkezinde istihdam edilen 93 kişinin mesleki eğitimden geçtiklerini ve noter huzurunda yapılan çekilişle belirlendiklerini anlatan Yıldırım, Erzincan'da 2010 sonuna kadar istihdam edilecek çağrı merkezi personeli sayısının bini geçeceğini söyledi.

Yıldırım, Erzincan'da arşiv belgelerinin kayıt altına alınacağı ''Akıllı Arşiv Kent'' çalışmasının da açılışının bugün gerçekleşeceğini bildirdi.

Diğer yandan, Ulaştırma Bakanı Yıldırım, yardıma muhtaç kadınlara istihdam olanağı sağlayan özel idare serasının da açılışını yaptı.
Editör: TE Bilişim