Tartışmalara Giremem

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Umman’a hareketinden önce Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Gül, CHP liderinin Anayasa değişikliğiyle ilgili referanduma sadece ilk üç maddenin götürülmesi gerektiğine ilişkin teklifi için "Cumhurbaşkanı olarak konumum bu tip tartışmalara girmeye müsait değildir" dedi.

Gül, "Bu konuyla ilgili yaptığım çalışmaları takip ettiniz. Cumhurbaşkanı olarak konumum bu tip tartışmalara girmeyi müsade etmez. Takip ediyorum... Daha önceyi hatırlayacaksınız görüşmelerde bulundum... Konumumun gereğini yapmaya devam edeceğim.... Bunlar hep siyasetin çabalarıdır. Hep beraber izleyeceğiz... Yasama çalışması yapılıyor. Onlar komisyonda çalışılıyor. Nihayi şekli nasıl olacak... Bu konular çoğulcu demokratik sistemlerde konuşularak, tartışılarak çözülecek konulardır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül’e CHP Lideri Baykal’ın Anayasa değişikliğiyle ilgili teklifinin Başbakan Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanı’nı "siyasallaştırma" olarak değerlendirdiğine ilişkin soru da yöneltildi.

Abdullah Gül, "Ben bu sürecin başında birçok görüşmeler yaptım, aldığım intibaları aktarılması gereken yerlere aktardım dedim. Ben bir siyasetçi değilim. Benim yapış tarzım farklı olur. siyasetçilerin ki farklı olur." dedi.

Gül’den Çağrı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaşanan sert tartışmalarla ilgili bir de çağrı yaptı .

Gül, "Ben bunları izliyorum şu bir gerçekki siyasi hayatımız Türkiye’de maalesef bir siyasi geleneği, yakın tarihimizde özellikle çok partili dönemden sonra başlayan çok sert tartışmalarla oluyor. Bazen sözle birbirimizi fazla incitiyoruz. Hepimizin bu ülkenin iyiliği için uğraşıyıoruz. Birbirimizi kırmadan anlayış içinde hareket etmemiz gerekiyor, halkımızın beklentisi budur." dedi.

Editör: TE Bilişim