Talih Kuşu 3'ü ve İstanbul'u Seviyor

Milli Piyangonun yılbaşı özel çekilişine 4 gün kala son 20 yılda talih kuşunun en fazla İstanbul’a uğradığı ve her 4 çekilişten 3’ünde büyük ikramiyenin çeyrek biletlere isabet ettiği ortaya çıktı.
Milli Piyango İdaresinden verilere göre, 1988-2007  döneminde yapılan yılbaşı özel çekilişlerinde 69 kişi büyük ikramiye kazandı.
Bu ikramiyelerden 23’ü İstanbul’a gitti. Bunu on ikramiye ile Ankara, 4’er ikramiye ile de İzmir, Adana ve Mersin izledi.  Tarsus, Antalya ve Eskişehir’in 2’şer ikramiye kazandığı 20 yıllık süreçte diğer ikramiyelerin çıktığı merkezler şöyle sıralandı: Burdur, Hayrabolu, Kadirli, Akhisar, Bursa, Trabzon, Manisa, Samsun, Turhal, Batman, Aydın, Kahramanmaraş, Van, Sakarya, Çorlu, Denizli, Gaziantep ve Kayseri.

En fazla çeyrek bilete çıktı

Yılbaşı özel çekilişlerinde büyük ikramiye en fazla çeyrek bilete isabet etti. Son 20 yılın özel çekilişinde büyük ikramiye 15 kez çeyrek bilete çıkarken, 4 kez yarım ve 1 kez de tam biletler büyük ikramiye kazandı.
Burada vatandaşın daha çok çeyrek bilet alması ve Milli Piyango İdaresinin de bu çerçevede yılbaşı özel çekilişi biletlerinin büyük bölümünü çeyrek bilet olarak basması etkili oldu.
Son 20 çekilişte şans kürelerinin en çok sevdiği numara da 3 olarak belirlendi. Bu çekilişlerde büyük ikramiye 8 kez 3’ile biten 3 kez de 3’le başlayan numaralara isabet etti. Büyük ikramiyenin diğer şanslı numaraları da 2 ve 5 olarak saptandı. 2’le başlayan numaralar 4 kez 2’le biten numaralarda 3 kez  büyük ikramiye kazandı. Aynı şekilde 5’le başlayan numaralar 5 kez, 5’le biten numaralara da 1 kez büyük ikramiye çıktı.  Bu arada Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğüne göre, Milli Piyangoda çekilişlerde büyük ikramiye kazanma oranı normal çekilişlerde 600 binde 1, yılbaşı özel çekilişlerinde ise 10 milyonda bir düzeyinde bulunuyor.

Editör: TE Bilişim