Taksim'de 1 Mayıs'a İzin Çıktı

İstanbul Valisi Muammer Güler, Salı günü saat 15.00’te sendikaların temsilcileriyle görüşüp sendika temsilcilerinin taleplerini alacağını söyledi. Vali Güler 1 Mayıs için beklentilerini şu şekilde dile getirdi: “Gayemiz kanun dışı gösterilere yer verilmemesi, şiddet eylemlerinden uzak durulması, insanların fikirlerini ifade ederken kanuni sınırlar içinde yer alması. Sevgi ve anlayışla karşılıyoruz. İstemediğimiz şey şiddettir, yakmadır, yıkmadır ve zarar vermedir. Bunun ötesindeki eylemlere açığız.”

1 Mayıs için Salı günü İstanbul Valisi Muammer Güler’le görüşecek olan sendika başkanları ise toplantı öncesi hangi taleplerde bulunacaklarını VATAN’a şu şekilde açıkladılar:

Süleyman Çelebi (DİSK Başkanı): 1 Mayıs kutlamaları için Taksim üzerinden tartışma yaparak ortamı germek istemiyoruz. Daha önce bir takım gerekçeler vardı. Ama şu anda 6 konfederasyonda kutlamaları 1 Mayıs’ta yapmak istiyor. 1 Mayıs kutlamalarının yeri için Taksim dışında başka bir seçeneğimiz yok. Belli sayıda kişilerin gitmesine izin verilirse bunun karşısında dururuz. Bunun gerginliğini geçen sene herkes yaşadı. Biz karakterimizi özgürce ifade edebileceğimiz görsellik ve bir ortam talep ediyoruz. Nasıl ki polis günü Taksim’de kutlanabiliyorsa, emekçilerin günü de coşkuyla Taksim’de kutlanmalıdır.

Sami Erdem (KESK Başkanı): Emekçiler yıllardır 1 Mayıs’ı her yerde kutlamak istiyor. Salı günü önce bunu belirteceğiz. Biz emekçiler her yıl çıkan Taksim tartışmasından rahatsızlık duyduğumuz için toplantıda Taksim alanının herkese açılmasını istiyoruz. Salı gününden önce kutlamaların Taksim’de olup olmaması gibi bir polemiğin içine girmeyeceğiz. O güne kadar iyi niyetli bir açıklama bekliyoruz.

Editör: TE Bilişim