"Takdir-i İlahi Ama Sende Suç Yok Mu?"

Sel felaketine uğrayın bölgeleri gezen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal "Bu bir doğal felaket değil belediyecilik rezaletidir " dedi. TIR parkının ruhsatlı olduğunu belirten BaykaL, "Dere yatağına trilyonlarca lirayı gözden çıkararak TIR ruhsatı çıkarmak ve izin vermek yanlıştır. Bunun sorumlusu kimdir. Bir yönetim niye var hükümet niye var, bu tip olayları önlemek için var. Tehlikenin içine milli serveti atıyorsunuz. Sonra buna gözyumanlar 'Takdiri ilahi' diyor. 16 yıldır sen götürüyorsun burayı. Toplum buna tepki göstermeli bunu kabul edemeyiz" dedi.

Ayamama Deresi yıllardan beri taşıyor ve bu tür olaylar yaşanıyor. Bu dere ıslah edildi ve bu olay burada ortaya çıktı.
Bu bir doğal afet olarak görülemez. Bu bir belediyecilik ve imar rezaletidir. Burada kaybolan TIR var. Bu bir yönetim problemi sonucunda ortaya çıktı. Bu TIR parkı ruhsatlı. Bu ruhsatı kim verdi? Belediye verdi. Kime verdi bu ruhsatı? Bunun ortaya çıkması lazım. Bu derenin ıslah işini hangi müteahhit yaptı? Geçmişte bazı müteahhitler vardı. Onlar geliyor aklıma. Buradaki araziye TIR parkı ruhsatı vermek hata. 16 yıldır burayı yönetenlerin bu faciada sorumluluğu yok mu?

Dünyanın hangi medeni metropolünde böyle bir tablo yaşanır? Bir medeni memlekette yüzlerce TIR kaybolacak ve burası ruhsatlı olacak, yetkililer yapacak birşey yok diyecek.

Tekrar ediyorum buradaki TIR parkının sahibi kimdir? Kime nasıl ve neden ruhsat verildi? Karşı çıkılamayan bir midir? Çok mu güçlü biridir? Diyor ki 'Vatandaş dere yatağına ev yapmasın'. Sen yaptırıyorsun kardeşim bu parka ruhsatı sen veriyorsun. 300 tane TIR'ı buraya sen soktun. Bunun hesabını sen vereceksin.

Buraya Başbakan geldi mi? Belediye Başkanı geldi mi? Gelmedi. Buraya bir gel bakıver bakalım. Ve kendine sor bu niye oldu diye. Sen bırak o ukalalıkları da gel burada bir hesap ver. Burada görmek istiyoruz sizi.

Editör: TE Bilişim