Tabelayı Sollamış

Rize-Erzurum karayolunun İkizdere-İspir arasında kalan 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı'nda kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırdı.

Çamlık mevkisinde çığ düşmesi sonucu yol ulaşıma kapandı.

Bölgede 1 yolcu otobüsü, 1 midibüs ve 3 kamyon mahsur kaldı.

30 yolcusu bulunan otobüs ile kamyonlara ulaşıldı. Kurtarılan 33 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Ancak 67. kilometrede 18 yolcuyla birlikte mahsur kalan midibüse henüz ulaşılamadı. Sivil Savunma, AKUT ve Karayolları ekipleri midibüse ulaşmaya çalışıyor.

Diyarbakır'dan gönderilen askeri helikopter bölgeye ulaştı. Ancak sis ve çığ tehlikesi helikopterin çalışmasına engel oluyor.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, hava koşullarının elverişsiz olduğunu belirterek, "Ekiplerimiz zorlukla çalışmalarını sürdürüyor. Zaman zaman kurtarma ekiplerinin önüne de çığ düşüyor" dedi.

Hacımüftüoğlu, "Yolcuların bazıları ile zaman zaman telefonla irtibat kurulabiliyor. Genel olarak sağlık durumlarında olumsuz durum yok'' diye konuştu.

Vali Hacımüftüoğlu: Sorumsuzluk!

Midibüsün bölgedeki ''Dikkat bu yol 17.00-07.00 saatleri arasında trafiğe kapalıdır'' tabelalarını dikkate almadığı belirtildi.

Yoldan o saatte geçilmesini "sorumsuzluk" olarak nitelendiren Vali Hacımüftüoğlu “Bütün Türkiye kurtarma çalışmasını izliyor ama hala bizi arayıp yolun ulaşıma açık olup olmadığını soranlar var. Bu sorumsuzluktur. Burada mağdur olan ailelerin, firmaları mahkemeye vermesi gerektiğini düşünüyorum.'' dedi.

Editör: TE Bilişim