Sözleşmeli Personele Temmuz Zammı

Kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) ve bağlı ortaklıklarda çalışan sözleşmeli personelin ücretlerine ilişkin Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı yayımlandı. Karar, 1 Ocak 2009'dan geçerli yürürlüğe girdi.

Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığının "Kamu İktisadi Teşebbüslerinde 2009 Yılında Uygulanacak Ücretlerin Tespitine İlişkin Tebliğ"i, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

YPK kararının yer aldığı tebliğle, Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve bağlı ortaklıkları ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamı dışında kalan ve 4603 sayılı Kanuna tabi olmayan kamu bankalarında çalışan kapsam dışı ve sözleşmeli personel ile bu kuruluşlar ve iştiraklerinin yönetim kurulu başkan ve üyeleri, denetim ve tasfiye kurulu üyeleri ile denetçilerine 2009 yılında uygulanacak ücretler belirlendi.

Karara göre, temel ücret grupları itibariyle en düşük ve en yüksek temel ücretler tespit edildi. Buna göre, sözleşmeli personelin temel ücretlerinde yüzde 4 oranında artış yapıldı. Sözleşmeli personelin temel ücretleri, temel ücret gruplarına ait en yüksek temel ücretleri aşamayacak ve sözleşme ücret tavanı ilk yarı yıl için 2 bin 809 lirayı, ikinci yarı yıl için 2 bin 935 lirayı geçemeyecek.

399 sayılı KHK'nın geçici 9 ve ek 1. maddelerine tabi kuruluşlarla, bu KHK kapsamı dışında kalan KİT'ler ve bağlı ortaklıkları ile 4603 sayılı Kanun kapsamında olmayan kamu bankalarında çalışan sözleşmeli ve kapsam dışı personelin ücretleri yüzde 4 oranında artırıldı.(aa)

Editör: TE Bilişim