'Son Dalga'ya Muhalefetten Tepki'

Ergenekon soruşturmasındaki son arama ve gözaltılara muhalefet tepki gösterdi.

Hükümet kanadından ise tek açıklama Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan geldi.

Hayati Yazıcı, yapılan işlemlerin savcıların görev alanına girdiğini belirterek, "Hiç kimse devletten üstün değildir" dedi.

En Sert Tepki CHP'den
Ergenekon soruşturması kapsamındaki son gözaltı ve aramalara en sert tepki Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) geldi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerine sahip çıkmaktan başka bir şey düşünmeyen, akılcı bir bilim adamı olmaya çalışan, bu konuda ödün vermeyen ne kadar bilim adamı, rektör, eski rektör, dekan, Türkiye'nin çağdaşlaşmasına hizmet eden insanlar varsa hepsini adı bile kimin tarafından konulduğu belli olmayan, Ergenekon'un içine dahil ederseniz altında kendiniz kalırsınız" dedi.

MHP: "Gündem Değiştiriliyor"
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ise yargılama sürecine saygılı olmakla birlikte, operasyonun gündemi değiştirmek amacıyla kullanıldığı endişesini dile getirdi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Kanal B televizyonunun ve diğer birçok kişinin laik demokratik devlet yapısına karşı hukuk dışı bir eylemin içinde olabileceğine ihtimal vermiyorum, kabul de etmiyorum" dedi.

DTP: "Yargılama Kısa Sürede Sonuçlandırılmalı"
DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan da Ergenekon operasyonu ile ilgili devam etmekte olan yargılama sürecinin zamana yaymadan bir an önce tamamlanmasını istediklerini söyledi.

Başkent Üniversitesi Senatosu'ndan da Tepki
Başkent Üniversitesi Senatosu da Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın gözaltına alınmasına "Düşünebilen ve üretebilen beyinler tutuklanmakta ve gözaltına alınmaktadır" sözleriyle tepki gösterdi.

Gürsoy'dan Saylan'a Destek
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Merkez Konseyi delegesi olan Türkan Saylan'ın, demokrasi karşıtı herhangi bir hareketin içinde olamayacağını söyledi.

Yazıcı: "Hiç Kimse Milli İradeden Üstün Değildir"
Hükümet kanadından ise tek açıklama Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan geldi.

Yazıcı, "Esas olan bu işlerin insanlara işkence yapılmadan insan haysiyetini zedeler şekilde herhangi bir duruma sebebiyet vermeden sürdürülüyor olmasıdır. Türkiye her alanını açık hale getirmek zorundadır. Hiç kimse devletten milli iradeden daha üstün değildir" diye konuştu.

Hayati Yazıcı, "Dolayısıyla bekleyelim, Türkiye iyi yoldadır iyi yere doğru gidiyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim