Soğuk ve Kar Yaşamı Zorluyor

Soğuk hava ve kar yağışı yurdun bir bölümünde etkisini sürdürüyor. Çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, yağış seralarda zarara yolaçtı. Bingöl'de kent merkezinde kar kalınlığı 30 yüksek kesimlerde ise 70 santimetreye ulaştı. İlde 250 köy ve 630 mezraya ulaşım sağlanamıyor. Adaklı ve Sancak karayolu da ulaşıma kapandı.

Tipi nedeniyle Bingöl - Erzurum, Bingöl - Diyarbakır ve Bingöl - Muş karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Buzlanma nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Soğuk havaya aldırmayan çocuklar ise beyaz örtünün tadını çıkarıyor.

Erzurum Göğüs Hastalıkları Hastanesi üst solunum yolu enfeksiyonu, bronşit, zatürre ve akciğer enfeksiyonu şikayetiyle başvuran hastalarla ile dolup taştı. Diyarbakır Hali'ndeki sebze ve meyvelerin büyük bir bölümü de dondu. Kar yağışının aralıklarla etkili olduğu Sivas'ta 612 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Samsun, Ordu, Amasya ve Sinop'ta da 447 köy yolu kardan kapandı.

Samsun'un Kavak ilçe merkezindeki okullarda eğitime 1 gün, köylerdeki okullarda da 2 gün ara verildi. Kar yağışı nedeniyle çok sayıda köyün elektrik ve telefon hatları arızalandı. Şiddetli yağış Antalya'nın Gazipaşa ilçesi'ndeki seralarda zarara yol açtı.

Editör: TE Bilişim