Sinemaseverlere Bayram Müjdesi

Sinemaseverler bayram haftasında da bayram edecek.

Bu hafta dördü yerli yapım, üçü animasyon, tam 10 yeni film gösterimde.

Pontypool (Öldüren Kelimeler)
Yönetmen Bruce McDonald'ın, Tony Burgess'in kitabından beyazperdeye uyarladığı Pontypool (Öldüren Kelimeler)'de Stephen McHattie, Lisa Houle, Georgina Reilly ve Hrant Alyanak rol alıyor. Filmde büyükşehirlerdeki radyolardan kovulduktan sonra, Pontypool'daki radyoda sabah programı yapmaya başlayan Grant Mazy ile kasabanın yaşadığı korku ve gerilim dolu olaylar konu alınıyor.

Veba
Haftanın bir başka korku gerilim örneği ise Alex ve David Pastor'un birlikte yönettiği Veba... Chris Pine, Piper Perabo, Emily Van Camp, Chris Meloni ve Lou Taylor Pucci'nin oynadığı filmde, insanoğlunu tehdit eden ölümcül virüs salgınından kaçarak, güvenli bir yere ulaşma çabasındaki dört kişinin başından geçen korkunç olaylar işleniyor.

Şeytanın Oteli-2
Yönetmenliğini Mats Stenberg'in yaptığı Şeytanın Oteli'nde başrolleri Ingrid Bolso Berdal, Marthe Snorresdotter Rovik, Kim Wifladt ve Fridtjov Saheim paylaşıyor. Serinin ikinci filminde, Norveç dağlarının eteklerinde dört kişinin öldüğü korkunç olaydan sağ kurtulan Jannicke adlı genç kadının, devamında yaşadığı kabuslar konu ediliyor.

Son Vampir
Yönetmenliğini Chris Nahon'un üstlendiği Son Vampir'in başrollerinde Gianna Jun, Allison Miller, Masiela Lusha ve Liam Cunningham var. Aksiyon yüklü bir korku gerilim olan filmde, vampir bir anneyle, insan ırkından bir babanın kızı olan Saya'nın hayatta kalma çabası ele alınıyor.

Göçenler, Göçürenler
Gabor Csupo'nun yönettiği Göçenler, Göçürenler küçüklerin yanında büyüklere de yönelik, keyifli bir çizgi film. Filmde Amerika'ya göç eden Rus Vladislav ile Joska'nın komik maceraları hikaye ediliyor.

G-Force
Haftanın bir başka animasyonu ise yapımcılığını Jerry Bruckheimer, yönetmenliğini Hoyt Yeatman'ın yaptığı G-Force. Hayvanların casus olarak kullanılmak için eğitildiği gizli bir devlet programı hakkında bir komedi olan çizgi filmde, G-Force'un her biri kendi alanında kararlı, havalı, gözüpek ve uzman üyelerinin fantastik serüveni konu ediliyor.

Çıngıraklı Top
Egemen Ertürk'ün yazıp yönettiği Çıngıraklı Top'da Burak Önal, İpek Özkök, İlyas Salman ve Zihni Göktay'ın yanısıra, futbol dünyasının iki renkli ismi, spor yazarı Osman Tanburacı'yla, bir zamanların yıldız oyuncusu İlhan Mansız da rol alıyor. Filmde görme engellilerden oluşan bir futbol takımının Atina'daki Olimpiyatlara gitme çabası anlatılıyor.

Sizi Seviyorum
Senaryosu ve yönetmenliği Mustafa Uğur Yağcıoğlu'na ait Sizi Seviyorum'da Emre Altuğ, Birce Akalay, Zeynep Beşerler ve Irmak Ünal oynuyor. Filmde iflah olmaz bir kadın düşkünü olan, çapkın Erkut'un komik serüveni konu ediliyor.

Sonsuz
Yönetmenliğini Cemal Şan'ın üstlendiği Sonsuz'un başrollerini Ferhat Gündoğdu, İsmail Hacıoğlu, Şevket Çoruh ve Ayça Bingöl paylaşıyor. Filmde yolları hastanede kesişen üç kanser hastasının hayata tutunma öyküsü anlatılıyor.

Kanımdaki Barut
Haluk Piyes'in yazıp, yönetip, başrolünde de oynadığı Kanımdaki Barut'un diğer rollerinde Necmettin Çobanoğlu ve Jülide Kural var. Filmde hayatını yıllarca tetikçilik yaparak kazanan Bülent'in, iki oğlunun gözleri önünde eşini öldürmesinin ardından, çocuklar Barut ile Duman'ın yaşadığı dramatik olaylar ele alınıyor.

Editör: TE Bilişim