SGK İşlemleri PTT'de Yapılabilecek
 
ANKARA - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, PTT Genel Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı arasında imzalanan protokolle, SGK'nın vatandaşa yönelik işlemlerinin PTT'de de yapabilir hale geleceğini belirtti.

''Prim Tahsilatı ve Ödemelerine İlişkin İşbirliği Protokolü'', Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in katılımıyla SGK Başkanlığında gerçekleştirilen törenle imzalandı.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının vatandaşın günlük yaşamının her anında hizmet sunduğunu ifade ederek, ''Vatandaşın 24 saat, gündüz gerçek hayatta, gece rüyasında bu iki bakanlıkla muhakkak bir işi olur'' dedi. Yıldırım, bu nedenle vatandaşın hayatını kolaylaştırmak, modern teknolojinin getirdiği imkanlardan yararlandırmak için PTT ile SGK'nın işbirliğine gittiğini söyledi.

PTT Genel Müdürlüğünün, protokol öncesi SKK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığına ait bazı hizmetleri sınırlı olarak sunduğunu hatırlatan Yıldırım, ''Sosyal Güvenlik Kurumunun vatandaşa yönelik, ister emekli ister çalışan, ne tip işi, hizmeti varsa, bu işlemlerini SGK şubelerinde yapabileceği gibi PTT'de de yapabilir hale gelecek. Böylece 4 bine yakın işyerinde, memleketin her tarafında, 31 ilçe, 900'e yakın belde ve köyde hiçbir bankanın olmadığını düşünürsek vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmaya yönelik çok önemli bir açığı böylece kapatmış oluyoruz'' diye konuştu.

Yıldırım, e-Devlet hizmetlerini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirterek, protokolle bilgi toplumuna dönüşüm projesinin de desteklendiğini dile getirdi.

2013 yılına kadar Türkiye'de 65 milyon vatandaşın elektronik ortamda hizmet alabilmesini hedeflediklerini anlatan Yıldırım, e-Devlet hizmetlerinin yaygınlaştırılmasının SGK gibi kurumların bunları yaygınlaştırmasıyla gerçekleşebileceğini bildirdi. 

Bakan Dinçer'in Konuşması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dinçer, protokolün ilham kaynağının, bundan 4-5 ay önce bir gazetede yer alan habere dayandığını belirtti.

Sözü edilen haberde, ''yaşlı ve yatalak bir vatandaşın maaşını alabilmek için hastane hastane dolaştırıldığı''nın iddia edildiğini ifade eden Dinçer, bu olayı okuduktan sonra bir daha buna benzer olaylar yaşanmaması için PTT yetkilileriyle ile konuyu görüştüğünü belirterek, ''Özürlü, yatalak ve yaşlı olanlar, evinden çıkma konusunda problemli olan insanlar evlerinde otururken maaşlarını alabilecekler. Bunun için ne onlar, ne de biz herhangi bir masrafa katlanacağız' dedi.
 

Editör: TE Bilişim