SGK Hak Sahipliğinizi Kontrol Edin

DEVLET MEMURLARININ VE BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUĞU KİŞİLERİN SAĞLIK HİZMETLERİNİN SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA DEVRİ HAKKINDA DUYURU

Kamu kurum ve kuruluşlarında 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununa tabi olarak çalışan ve sağlık hizmetleri çalıştıkları kurumları tarafından karşılanan kamu personeli ile bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hizmetleri 15.01.2010 tarihinden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumunca devralınmak suretiyle karşılanacaktır.

Bu kapsamda yer alan kamu personeli ile bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerini darelerince Kurumumuza aktarılan tescil ve aktivasyona esas bilgilere göre Sağlık Hizmet Sunucularına (Eczane, Hastane) başvuruda bulunduklarında provizyon alma hakkı olan kişileri SGK internet portalımızdaki (http://uygulama.sgk.gov.tr/Provizyon4c_Sahis/login.jsp) E-SGK>Hak sahipliği, “Müstahaklık Sorgulama” bölümüne T.C. kimlik numarası ve emekli sicil numaralarının her ikisi yazılmak suretiyle görebilme imkânı sağlanmıştır.

“Müstahaklık Sorgulama” ekranına T.C. kimlik numarası ve emekli sicil numarası yazıldığı halde hak sahipliğinin görülememesi veya bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısının eksik olması durumunda, eksikliklerin tamamlanması için devlet memurlarının çalışmakta oldukları Kurumlara başvurmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilişim