Seviye Belirleme Sınavı Yapıldı

Merkezi sistemle gerçekleştirilen sınav için adaylar 09:30'a kadar hazırlıklarını tamamlamış olarak sınav salonlarında yerlerini aldı. Öğrenciler kadar velilerin de heyecanlı oldukları gözlenirken, bazı velilerin çocukların başarılı olabilmesi için sınav süresince dua etmeleri dikkat çekti.

SONUÇLAR SABAH.COM.TR'DE

İlköğretim 8.sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nın soruları ve cevap anahtarına sınav bitiminde sabah.com.tr'den ulaşabilirsiniz.

* SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

TERCİHLER 13-17 TEMMUZ'DA YAPILACAK

Türkiye'deki sınav merkezlerinin yanı sıra Lefkoşa, Trablusgarp, Riyad, Medine, Cidde, Aşgabat, Bakü ve Bişkek'de yapılan sınavda adaylar, 100 soruyu cevaplayacak. Sınav 120 120 sürecek. A ve B tipi olmak üzere iki ayrı soru kitapçığındaki sorulara cevap verecek öğrenciler, fotoğraflı sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanıyla sınava alındı. Sınav başladıktan sonra ilk 30 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alındı. İlk 60 dakika içinde ise sınav salonunun terk edilmeyeceği uyarısında bulunuldu. Sınav bitimine 15 dakika kala salonda özürlü öğrenciler hariç en az ik öğrenci sınıfta tutulacak.

520 kişinin sınava girdiği Nişantaşı Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu'nda bulunan öğrenciler yaklaşık 1 yıldan bu yana hazırlık yaptıklarını anlatarak başarılı olmak istediklerini dile getirdi. Liselere giriş için önemli bir yeri olan SBS'den iyi bir sonuçla çıkmak için bol bol test çözerek konu tekrarı yaptıklarını anlatan Ertuğrul Çapan isimli 8.sınıf öğrencisi, heyecanlı olduğunu belirterek askeri liselere giriş için iyi bir sonuç almayı istediğini dile getirdi.

Öğrencilerin başarılı olması için ellerindeki imkanları seferber ettiklerini anlatan velilerin heyecanı ise görmeye değerdi. En az çocukları kadar heyecanlı olduklarını söyleyen veliler başarısızlık ihtimalini düşünmek bile istemediklerini, çocuklarının iyi bir liseyi kazanacaklarına inandıklarını söyledi. Bazı velilerin okul bahçesinde çocuklarının başarısı dua etmeleri dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun konuyla ilgili yayınladığı genelgede her öğretim yılında alınacak öğrenci kontenjanlarının aynı olmasına özen gösterileceği ve tercihlerin 13-17 Temmuz'da alınacağı belirtildi. Kontenjan girişleri okullar tarafından 1-8 Haziran 2009 tarihleri arasında e-okul sisteminden yapılacak. 15-19 Haziran 2009 tarihleri arasında bunlar kontrol edilerek bu tarihten sonra kontenjan artırımına gidilmeyecek. Ortaöğretim Yerleştirme Puanı 13 Temmuz 2009 tarihinde ilan edilecek.

Tercihler, 13-17 Temmuz 2009 tarihleri arasında okul müdürlüklerince alınacak. Öğrencilerin en fazla 12 tercih yapabilecekleri belirtildi. Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın oges.meb.gov.tr internet adresinden takip edilebilecek.

Editör: TE Bilişim