Serinlerken Klimazede Olmayın

Yaz yaklaşırken, bunaltıcı sıcaklarda başlıyor. Sıcaktan bunalanların imdadına ise klimalar yetişiyor. Ancak, klima doğru kullanılmadığında sinüzit, zatürre, kas ağrıları gibi bazı hastalıklara sebep olabiliyor. Hastalanmamak için doğrudan klima karşısında durulmaması alınabilecek en basit önlem. Dahiliye Uzmanı Doktor Serdar Kutlu klima kullanıldığı durumlarda ortamın havasının hızla soğuduğu için ani kas sertleşmeleri ağrılı kas spazmları meydana gelebileceğini belirtti. Dr. Serdar Kutlu, "Ortama verilen bakteriyi, virüsü ve mantarı solunum yoluyla alabilirler. Bu şekilde özellikle boğaz enfeksiyonları, sinüzit, bronşit hatta zatürreye bile neden olabilmekte." diye konuştu.

Astım ve Alerjik hastalıkları olanlar için, ara sıra klimanın kapatılıp, dış ortam ile havanın değişmesi gerektiğini vurgulayan Kutlu, "Neden hem çok soğutur, hem de havayı kurutur. Biraz nemin bulunduğumuz ortama girmesine müsade etmek gerekir." dedi.

Klimayı çalıştıracağımız en ideal sıcaklık ise, 20 ila 26 derece aralığı.

Ayrıca klima teknisyenleri, klima bakımının düzenli olarak yapılmasının çok önemli olduğunu vurguluyor. Bakımı yapılmayan klimaların filtrelerinde de mikrop üreyebiliyor.

Yazın bulunduğuzuz ortamı serinletip, yaşanabilir hale getiren klimaları yanlış kullanarak bazı hastalıklara davetiye çıkarmayın.

Editör: TE Bilişim