SBS'ye Başvurular Pazartesi Başlıyor 

İlköğretim 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) başvurular, 8 Mart Pazartesi günü başlayacak. Başvurular, 26 Marta kadar sürecek.

Alınan bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ''2010 PYBS ve SBS İş ve İşlemleri'' konulu bir genelge yayımladı.

Genelgeye göre,  2010 Yılı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ile Seviye Belirleme Sınavları (SBS) MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (EĞİTEK) tarafından yurt içi ve yurt dışı sınav yerlerinde Türkiye saatiyle 10.00'da merkezi sistemle aynı anda gerçekleştirilecek.

PYBS, 5, 9, 10 ve 11'inci sınıflar için 2 Mayıs Pazar günü, SBS ve PYBS 8'inci sınıflar için 5 Haziran Cumartesi günü, 7'nci sınıflar için 6 Haziran Pazar günü, 6'ncı sınıflar için ise 12 Haziran Cumartesi günü yapılacak.

Başvuru Tarihleri Belli Oldu

SBS'ye başvurular 8–26 Mart tarihleri arasında yapılacak. Başvuru için 10 TL sınav ücretinin e-başvuru kılavuzunda belirtilen bankalardan birisine öğrencinin T.C. Kimlik numarası ile yatırılmış olması başvuru için yeterli olacak.

PBYS'ye başvuru işlemleri ise 22 Mart–2 Nisan tarihleri arasında başvuru kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacak.

Polis Kolejine Başvurular

Polis Koleji için başvuru şartlarını taşıyan öğrenciler ise 15–26 Mart tarihleri arasında ''http://www.meb.gov.tr'', ''http://oges.meb.gov.tr'' ile ''https://e-okul.meb.gov.tr'' adreslerinde açılacak olan başvuru ekranından öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından başvuruda bulunacak.

Yurt Dışındaki Öğrencilerin Başvurusu

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda eğitim gören öğrencilerden başvuru yapmak isteyenler ise ''http://www.meb.gov.tr'' ile ''http://oges.meb.gov.tr'' adreslerinde yayımlanan e-başvuru kılavuzunda yer alan ''EK-1 formu'' ile başvuruda bulunacak.
 

Editör: TE Bilişim