SBS'de Öğrencilere Tercih Müjdesi 
 
SBS'de tercih yapma süresi 23 Temmuz'a uzatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ortaöğretime Yerleştirme Puanlarına (OYP) göre tercih yapma süresini, yeni görev yerleri henüz belli olmayan hakim ve savcıların çocuklarının ve tercihini yetiştiremeyenlerin durumunu göz önünde bulundurarak 23 Temmuz 2009 Perşembe gününe kadar uzattı.


MEB, daha önce fen, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla gerçekleştirilen ve ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının da katılarak hesaplandığı OYP'ye göre tercih yapma süresinin bugün sona ereceğini duyurmuştu.

Alınan bilgiye göre, bakanlık yeni görev yerleri henüz belli olmayan hakim ve savcıların çocuklarının ve tercihini yetiştiremeyenlerin durumunu dikkate alarak tercih süresini 23 Temmuz 2009 Perşembe gününe kadar uzattı.

Tercihler, öğrenci velisi tarafından “http://www.meb.gov.tr”, “http://oges.meb.gov.tr” veya “http://e-Okul.meb.gov.tr” adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre bireysel olarak yapılacak.

Okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacak. Onaylama işlemi yapıldığı andan itibaren öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak.

Tercih listesinden öğrenci velisi, onaylamadan ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacak.

Öğrenciler bir defa olmak kaydıyla 12 tercihte bulunacak. II. Yerleştirme ve daha sonraki yerleştirme işlemlerinde de aynı tercihler geçerli olacak. Daha sonra hiçbir şekilde bu tercihlerde değişiklik yapılamayacak.

Sınavla öğrenci alan okul türlerine OYP'si 196 ve üzeri olan öğrenciler tercih yapabilecek. OYP'si 196'ın altında olan öğrenciler tercihte bulunamayacak.

OYP'ye göre tercih yapacak her öğrenci, okul aile birliği hesabına makbuz karşılığı 5 TL yatıracak. Öğrenci ayrıca “II. Yerleştirme” ve/veya “Tercihinde Yükselme İşlemi” talebinde bulunduğunda her işlem için 5 TL daha ödeyecek.
 

Editör: TE Bilişim