SBS'de Boş Lise Kontenjanları Açıklandı

Fen, Anadolu, sosyal bilimler liseleri ve bazı meslek liselerine Ortaöğretim Yerleştirme Puanlarına (OYP) göre 1. yerleştirme sonucunda kayıtların tamamlanmasının ardından boş kontenjanlar ilan edildi.
     Boş kontenjanlar, Milli Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.tr/ internet adresinden öğrenilebilecek.
     Boş kontenjanlar için yarından itibaren 11 Ağustosa kadar yeni başvuru alınacak. 1. yerleştirmeye katılan tüm öğrenciler 2. yerleştirme için başvurabilecek. 2. yerleştirmeye katılmak isteyen adaylar, ''2. Yerleştirme İşlemi Talep Dilekçesi'' dolduracak ve başvuru işlemlerini gerçekleştirdiği okul müdürlüğüne talepte bulunacak. Aday, 2. yerleştirme talebi onaylandıktan sonra iki nüsha çıktı alınıp mühürlenecek ve bir nüshası öğrencinin velisine verilecek, diğeri okulda saklanacak.
     2. yerleştirme talebinde bulunan öğrenciler, 1. yerleştirme sonucuna göre herhangi bir okula yerleşmiş ve kayıt yaptırmış olsa bile bu okullardan kayıtları sistem tarafından doğrudan silinecek. Bu durumda, öğrenci 1. yerleştirme işleminden doğan tüm haklarını kaybedecek.
     1. yerleştirme sonucu kayıt yaptırdığı okulu, 2. yerleştirme sonucunda yeniden kazanan öğrencinin, bu okuldaki kaydı sistem tarafından doğrudan yapılacak. Ancak veli 2. yerleştirme için talepte bulunduktan sonra okuldan kayıtla ilgili evrakını aldıysa, 2. yerleştirme sonucunda yeniden aynı okulu kazanması durumunda yeni kayıt yaptırılması gerekecek.
     ''Özel yetenek'', ''mülakat'', ''mülakat ve beden yeterliliği'' sınavı ile öğrenci alacak alanlara kayıt hakkı kazanan ancak sağlık kurulu raporuna göre bu alanlara kayıt yaptıramayan öğrenciler, 2. yerleştirmeye başvurduklarında sadece sağlık kurulu raporu kabul edilmeyen alanlar tercih listesinden düşülerek öğrencinin 2. yerleştirme işlemi yapılacak. Bu durumda olan öğrenciler, e-okul sistemine ''Sağlık Kurulu Raporu Nedeniyle İptal'' olarak işlenmediği takdirde yine aynı tercihleri değerlendirmeye alınacak.(aa)

Editör: TE Bilişim