Sanalda Bilet Satışı Rağbet Görüyor

Milli Piyango yılbaşı biletleri sanal ortamda da rağbet görüyor. Yılbaşı çekilişinde sanal ortamda şu ana kadar 705 bin Milli Piyango bileti satan Bilyoner.com, 31 Aralık 2009 tarihine kadar yaklaşık 1 milyon adet bilet satmayı hedefliyor. Bu biletlerin bir kısmı Bilyoner.com’un Yapı Kredi gibi kurumlarla yaptığı işbirliğiyle satılıyor. Yapı Kredi Bankası, World Card sahiplerinin yapacakları 100 lira ve üzerindeki alışverişlerinden kazanacakları çeyrek yılbaşı Milli Piyango biletleri ile ilgili tüm operasyonel lojistik hizmetleri Bilyoner.com’dan aldı.

Bu siteden yılbaşı bileti alan üyelerin spor kulübü dağılımına bakıldığında yüzde 30 ile Fenerbahçe ilk sırada yer alıyor. Bunu yüzde 27 ile Galatasaray, yüzde 15 ile Beşiktaş, yüzde 3 ile Trabzonspor izliyor. En çok bilet alanlar 30-40 yaş aralığında olurken, sitenin yılbaşı bilet satışları tüm yılda sattığı Milli Piyango bileti satışlarının yüzde 49’unu oluşturuyor. Şirketin Genel Müdürü Sait Kayahan, şans oyunları arasında Türkiye Jokey Kulübü’nün (TJK) at yarışı, Süper Toto ve İddaa’nın yanında Milli Piyango’nun sadece klasik Milli Piyango biletini de sattıklarını söyledi.

Kasada saklanıyor

Milli Piyango biletinde sanal ortamda sokaktaki gibi daha çok çeyrek biletlerin satıldığını ifade eden Kayahan, bu yılki 30 milyon liralık ikramiyenin katılımcıları epeyce heyecanlandırdığını belirtti.

Sait Kayahan, büyük çekilişlerde ayrıca bu biletleri yüklü miktarda alan kurumlar olduğunu, kendilerinin de bu sene Yapı Kredi Bankası ile kurumsal işbirliği yaptıklarını kaydetti. Kayahan, “Yapı Kredi Bankası bu kampanyada fiziksel biletlere dokunmuyor. Operasyon ve lojistik kısmını biz yapıyoruz. Biletleri güvenli kasalarımızda saklıyoruz. Yapı Kredi ikramiyeleri kazanan müşterilerinin kredi kartı hesaplarına bu ikramiyeleri geçecek” dedi.

Sanal ortamda sattıkları biletlerin hepsinin sigortalı olduğuna da işaret eden Kayahan, “Özel sigorta poliçemiz var. Bu sigorta da büyük ikramiye olan en yüksek ikramiye üzerinden yapılan sigorta” diye konuştu. Kayahan, müşterilerin “numaranı seç” bölümünde kendi şanslı numaralarını seçebildiğini, en çok sonu 3 ve 7 nolu biletlerin sorgulandığını, ayrıca seri bilet de alabildiklerini anlattı.

Çalınma riski yok, ikramiye hesaba yatıyor

- Sanal ortamda bilet satışında güvenlik sorunu yaşanmıyor. Bilet satışı yapan internet siteleri her bir çekilişte bileti alan kişinin vatandaşlık numarasını ve yanına satılan biletin numarasını yazıyor.

- Bu bilgiler listelenerek Milli Piyango’ya gönderiliyor. Hangi numaralı biletin kime ait olduğunun Milli Piyango’da fiziksel kaydı var.

- Fiziksel ortamda sahte bilet alma riski söz konusu değil. Biletin çalınması, kaybolması, yırtılması gibi bir dert yok.

- İkramiye kazandığınızda da söz konusu para doğrudan hesabınıza yatırılıyor.

Editör: TE Bilişim