İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır'ın avukatı Fatih YıIdız, Recep Canpolat tarafından son dönemlerde müvekkili hakkında ortaya atılan mesnetsiz ve çirkin iddialarla ilgili bir açıklama yayınladı.

Salih Zeki Çakır'ın vekili Avukat Fatih Yıldız'ın açıklamaları şu şekilde:

''Recep Canpolat isimli kişinin yöneticisi olduğu Whatsapp grubunda, müvekkilim Salih Zeki Çakır hakkında "kripto Fetöcü" olduğu şeklindeki iftira ve ithamlarını, son zamanlarda şiddetini arttırarak sürdürmekte olduğu bilgisine ulaşmış bulunmaktayız. Recep Canpolat'ın bu ve benzeri iftira ve ithamlarıyla ilgili olarak şikâyetçisi olduğumuz İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yürüyen bir ceza soruşturması vardır.  Hal boyle iken, Recep Canpolat aynı Whatsapp grubunda 29.12.2020 tarihinde de müvekkilim hakkinda benzer iddialari tekrar etmiştir.

Müvekkilimin, FETÖ yapılanmasından yardım istediği, FETÖ'nün yurt dışındaki sektör temsilcileri ile görüştüğü ve müvekkilimin FETÖ derneklerinin kurucusu olduğu iddiaları tamamen yalandır ve iftiradır, ispata davet ediyoruz. Ayrıca müvekkilimin bugüne kadarki denizcilik faaliyetlerinde, ticari teamüllere ve hukuka aykırı hiçbir faaliyeti olmamıştır. Müvekkilimin başarılı ticari faaliyetlerinin, FETÖ ile irtibatlandırılmaya çalışılması, çamur at izi kalsın mantığının bir eseridir.

Şüpheli sıfatıyla savcılık soruşturması devam eden Recep Canpolat'ın asılsız bu kabil iddialarıyla ilgili savunmalarını ve delillerini ilgili savcılık dosyasına sunması gerekirken, kamuoyunu yanlış yönlendirme çabalarının, müvekkilimin denizcilik camiasındaki saygınlığını zedelemeye yönelik olduğu çok açıktır. 

Recep Canpolat isimli kişinin müvekkilimle ilgili çirkin saldırılarının hangi amaçla ve hangi çıkar gruplarının yönlendirmeleri ile yapıldığı tarafımızca çok iyi bilinmekte olup, bu kişiyle ilgili başlatmış olduğumuz yargı sürecine ilave olarak yeni hukuki girişimlerde bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla ve bilvekale arz ederim.''

Editör: TE Bilişim