"Şahsıma Yönelik Linç Kampanyası Var"

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kimlik siyasetinde bir genişleme olduğunu belirterek; "Kimlik siyasetini merkeze alarak siyaset yaparsanız, hizmeti bir yana bırakırsınız. Biz bunu doğru bulmuyoruz" dedi.

Cemil Çiçek ,bir televizyon kanalındaki programda Iğdır'daki seçim sonucuna ilişkin değerlendirmesinin kişisel yorumu olduğunu hatırlatarak; "Olup bitenlere baktığımızda bu sözün değerlendirmesinden öte belli çevrelerin linç kampanyası yürüttüklerini görüyoruz. Şahsıma yönelik linç kampanyası yürütülüyor" dedi.

Cemil Çiçek, kimlik siyasetinin Türkiye'nin belirli bir bölümünde genişlemeye başladığına da dikkat çekti.

Cemil Çiçek, "2004 haritasına bakarsanız bu belli bir bölgedeydi. Şimdi kimlik siyaseti biraz daha yukarıya doğru çıkıyor ve sonra bu tarafa doğru gidiyor. Kimlik siyasetini merkeze alarak siyaset yaparsanız, parti olarak biz bunu doğru bulmuyoruz, o taktirde artık hizmeti filan bir tarafa bırakacak, yanlış üzerinden 'sen bunu verdin, ben bunu verdim, o şunu dedi, ben ondan bir adım daha ileri...' Eğer bu Türkiye'nin yararınaysa bunun üzerinden siyaset yapılması lazım. Değilse herkesin bunu oturup düşünmesi lazım" diye konuştu.

"Biz Kimlik Siyaseti Yapmıyoruz"
Cemil Çiçek, "Başbakanımızın ağzından 'biz kimlik siyaseti yapmıyoruz' dedik. Eğer biz Türkiye'de siyasetin merkezine kimlik siyasetini koyacak, bunun üzerinden siyaset yapacaksak bu Türkiye açısından tehlikeli bir noktadır."diye konuştu

Editör: TE Bilişim