Sabih Kanadoğlu İfade Verdi

İSTANBUL - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında ifadesine başvurulan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, ''Cumhurbaşkanından, başbakanından, bakanından milletvekiline kadar herkes sade vatandaşlar gibi yargı önünde hesap verme durumundadır. Ben de sade bir vatandaş olarak görevimi yaptım'' dedi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde ifade verdikten sonra basın mensuplarının soruları üzerine açıklama yapan Kanadoğlu, çağdaş bir demokrasinin, ancak hukuk devletinin geçerli olduğu bir ülkede bulunabileceğini ifade ederek,

''Hiç unutmamak lazım, elbette ki hukuk devletinin onsuz olmaz koşulu yargı bağımsızlığıdır. Böyle bir ülkede cumhurbaşkanından, başbakanından, bakanından milletvekiline kadar herkes sade vatandaşlar gibi yargı önünde hesap verme durumundadır. Ben de sade bir vatandaş olarak görevimi yaptım'' diye konuştu.

Kanadoğlu, basın mensuplarının, kendisine yöneltilen soruların ne olduğunu sormaları üzerine, soruşturmanın gizli olduğunu söyledi.

Kanadoğlu, açıklamanın ardından adliye bahçesinde aracına binerek, hakim ve savcıların kullandığı üst kapıdan ayrıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine 3 avukatıyla birlikte gelen Kanadoğlu'nun yaklaşık 2 saat süren ifadesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı tarafından alındı. İfade sırasında ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarından Ercan Şafak da hazır bulundu.

Bu arada, Kanadoğlu'nun Ankara'daki evinde 7 Ocak 2009 tarihinde ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında arama yapılmıştı.

İkinci ''Ergenekon'' davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine savcılık tarafından gönderilen yazıda, Kanadoğlu'nun evinde arama yapıldığı ve hakkındaki gizli soruşturmanın halen sürdüğü bildirilmişti.

Kanadoğlu, soruşturmayı yürüten savcılık tarafından 22 Aralık 2009 tarihinde ifadesinin alınması için çağrılmış ancak avukatlarının savcılığa dilekçe vererek bazı taleplerde bulunması üzerine Kanadoğlu bu tarihte ifade vermeye gelmemişti. (A.A)

Editör: TE Bilişim