Rusya'da Çatlak

Ekonomik kriz Rusya yönetiminde çatlak yarattı. Independent gazetesi krizin etkilerinin Rusya'da toplumsal huzursuzluğu beslediği savundu ve Putin ile Medvedev'in arasının bozulduğunu yazdı.

Gazete, hafta sonunda bir dizi eylemde binlerce kişinin Putin'in ekonomi politikası aleyhinde protestolar düzenlediğini belirtiyor; Vladivostok'ta iki bin kişinin katıldığı bir eylemde Kremlin aleyhinde sloganlar atılmasını ve Putin'in istifası çağrıları yapılmasını buna örnek gösteriyor:

"Ülke küresel kredi krizinin etkilerini hissetmeye başlarken, Başbakan Putin ile Başkan Medvedev arasında çatlakların büyüdüğüne ilişkin işaretler var. Putin krizin Amerika'dan kaynaklandığını belirten bir dizi konuşma yaptı ve işlerin sene sonuna doğru iyileşmesini bekliyor.

"Geçen yıl Putin'in desteği ile Kremlin'e yerleşen Medvedev ise, (Putin'in ismini vermeden) hükümeti etkin bir şekilde krizle mücadele önlemleri alamamakla eleştirdi. Önlemlerin sadece yüzde 30'unun yürürlüğe girdiğini ve hükümetin, krizin gerektirdiğinden yavaş hareket ettiğini belirtti.

"Siyaset yorumcusu Dimitri Oreşkin, 'Herkes altı ay içinde burada işlerin felaket olacağını biliyor. Medvedev de alttan alta ekonominin Putin'in sorumluluğu olduğunu göstermeyi umuyor. Putin'e karşı ne kadar iyi huylu olursa olsun, burada bir bölünmenin işaretleri var' diyor."

Editör: TE Bilişim