Rüşvetin Kaydı Ajandada

Ankara’da düzenlenen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 13'ü polis 37 kişi adliyeye gönderildi. Rüşvet alışverişini ajandaya yazan zanlıların, rakip firmanın araçlarına ceza yazdırdıkları belirlendi.

Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığından alınan soruşturma izni kapsamında, ''örgütlü suç kapsamında rüşvet almak, rüşvet vermek, irtikap, görevi kötüye kullanmak, rüşvet karşılığında kamu görevlilerini kontrol altına alarak haksız kazanç elde etmek'' iddialarını araştırmak üzere projeli bir çalışma başlatıldı.

Çalışma kapsamında, Otobüs ve Minibüsçüler Kooperatifinin Bölge Trafik Şube Müdürlüğü görevlileriyle para ilişkisine girdiği, fazla yolcu taşıdıkları, yolcuların ve diğer vatandaşların hayatlarını tehlikeye sokacak derecede trafik kurallarını ihlal ettikleri, rakip firmaların yolcu taşıyan araç ve kamyonlarına ceza yazdırdıkları belirlendi.

Çalışmanın ardından Çubuk Cumhuriyet Savcısı Zafer Dur'un talimatıyla 13'ü trafik görevlisi 39 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerden ikisi savcının talimatı doğrultusunda emniyetten serbest kalırken, dört gündür emniyette sorgulanan 37 zanlı bu sabah Çubuk Adliyesi’ne gönderildi.

Zanlıların ev ve işyeri aramalarında biri Glock marka iki tabanca, suçlarda kullanıldığı belirlenen bir bilgisayar, dört flash bellek ile rüşvet alışverişlerinin kayıtlı olduğu ajandalar ele geçirildi.

Editör: TE Bilişim