RTÜK'ün Yeni Başkanı Davut Dursun

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) başkanlık süresi dolan Zahid Akman'ın yerine bugün başkanlık seçimi yapıldı.

AK Parti kontenjanından Davut Dursun yeni başkan seçildi. Başkanlık için CHP’li Hülya Alp da aday olmuştu.

RTÜK Vekilliği'ne ise İlhan Yerlikaya seçildi.

İki dönem başkanlık yapan Zahid Akman ise seçimlerde aday olmadı. Ancak Akman’ın üyeliği 2013 yılına kadar devam edecek.

Muhalefet, Deniz Feneri soruşturmasında adı geçen Zahid Akman’ı istifaya çağırmıştı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da “Gerekeni yapmalı” diyerek görevden ayrılmasını istemişti.

Davut Dursun kimdir?
Artvin'in Borçka ilçesinde 1953 yılında doğan Dursun, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde lisans, İktisat Fakültesi Siyaset İlmi Enstitüsü'nde yüksek lisans ve Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora öğrenimi gördü.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda sınıf öğretmeni ve okul yöneticiliği, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalışan Dursun, bir uluslararası yayıncılık ve araştırma kurumunda modern dönem Türk ve İslam dünyası sahasında editörlük ve ansiklopedi madde yazarlığı görevlerini yürüttü.

Dursun, Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı'nda da öğretim üyeliği yaptı.

TBMM tarafından 13 Temmuz 2005'te RTÜK Üyeliğine seçilen Dursun'un, Türk siyasal hayatı, modern dönemdeki sorunlar ve süreçlerle ilgili yayımlanmış çalışmaları, çevirileri ve ansiklopedi maddeleri bulunuyor.

Türk demokrasisinde krizler üzerinde belgesel türü çalışmalar yürüten Dursun'un ''Osmanlı Devletinde Siyaset ve Din'', ''İslam Dünyasında Dayanışma Hareketleri'', ''Ortadoğu Neresi?'', ''İslam Dünyasında Entegrasyon Hareketleri'', ''Demokratikleşemeyen Türkiye'', ''Ertesi Gün/Demokrasi Krizlerinde Basın ve Aydınlar'', ''27 Mayıs Darbesi'', ''Siyaset Bilimi'', ''12 Mart Darbesi'', ''12 Eylül Darbesi'' adlı eserleri bulunuyor.

Editör: TE Bilişim