Başbakan Erdoğan: PKK'nın üstlenmesi taktik olabilir 
  
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD ve Meksika ziyaretinin ardından Türkiye'ye döndü. Başbakan Erdoğan, ziyaretindeki ve Türkiye'deki gelişmeleri değerlendirdi. İşte Başbakan'ın açıklamaları:

ABD ve Meksika'ya yaptığım ziyaretlerden sonra döndüm. Bu ziyarette Başkan Obama ile yaptığım görüşmelerde şu ana kadar attığımız adımlarda, her iki ülkeyi ilgilendiren konuları ele aldık.

Başta Irak, Afganistan ve Kıbrıs olmak üzere Balkanlar, Kafkaslar,  nükleer silahların yayılmasını engelleme  gibi konularda fikir alışverişlerinde bulunduk.   

Amerikan medyasından bazılarıyla mülakatlarımız oldu. Yaptığım bazı temaslarda Türkiye ABD ilişkilerinin güçlendirilmesi için her iki ülke için de teyit edilmiş oldu.

Gerek ekonomik ilişkilerde, teknoloji, sanat ilişkilerinde neler yapabiliriz bunları görüşme imkanımız olacak. Ziyaretim ülkemizin temel politikalarını anlatmak ve mesajlar vermek için yararlı oldu. Dış politikamızı anlattık. ABD gezimiz yararlı geçti. Washington'daki çalışmalarımızdan sonra Meksika'ya geçtik.

Hem ekononik konularda hem de dünyayı ilgilendiren konuları ele alabilecek 2 ülkeyiz. Meksika ile benzer ülkeleriz. Vize gibi bazı sıkıntılar olduğu söyleniyordu. Çok girişli bir vize sözü verildi. Bu vizeyle birlikte gidiş gelişler daha rahat olacak. Vize kolaylığı sağlanacak.

Sayın Meksika Cumhurbaşkanı çok ilgi gösterdi. Görüşmeler çok sıcak bir havada devam etti. Onların da terör konusunda ciddi sıkıntıları var. Meksika'da yine Dış İşleri Bakanlığı'nda bir toplantıya katıldık. O toplantı da çok verimli geçti. Latin Amerika'ya açılım politikamız var.

SALDIRI BİZİ ÜZÜNTÜYE BOĞDU

ABD gezim sırasında bizi üzüntüye boğan Tokat saldırısı oldu. Bu konuyla ilgili açıklamamı yapmıştım. Güvenlik ve istihbarat servislerimiz bu hain saldırının sorumlularını ortaya çıkaracaktır. Saldırıyı kim yaptıysa ortaya çıkarılacak. Bu saldırıyı bölücü terör örgütü üstlendi. Bu bir taktik de olabilir. Bunun bir amacı olabilir. Çünkü diğer örgütlerle işbirliği içinde oldukları biliniyor. Zaten bu tür bir vahşeti ancak terör örgütü yapabilir başkası yapamaz.

MUHALEFET AÇILIMA TAKOZ OLDU

Ateşimizi mi söndüreceğiz yoksa ateşi mi körükleyeceğiz. Muhalefetle bir araya gelmek istemiyorum. Güvenlik güçlerimizin yaptığının dışında bir süreç başlattık. O da açılımdır. Bu bir birlik bir kardeşlik projesidir. Adı da demokratik açılım süreci olsun dedik. Muhalefet, bu beyefendiler en Başından beri takoz oldular. Önerileri yok.  Aynı istikrarla devam edeceğiz. Bütün her yeri karış karış gezip, projeyi anlatacağız.

DTP'NİN TAVRI TEPKİ OLUŞTURUYOR

DTP alışılmış görevini yerine getiriyor. Biz yaklaşımlarının böyle olmamasını çok arzu ederdik. Hiçbir siyasi parti terör olaylarına bırakın destek vermeyi, ima yoluyla dahi böyle bir desteği verdiğini ortaya koymamalı.

Sürekli olarak İmralı’yı adres göstermek, terör örgütünü sahipleniyormuş gibi davranışlarda bulunmak, halkımızda nasıl bir tepki oluşturuyor biliyoruz. Bu süreci bizim tasvip etmemiz mümkün değil.

Danıştay’ın olumsuz yaklaşımları ve daha sonra vermiş oldukları bu kararlar bir çelişkiyi ortaya koymaktadır. Çünkü aynı Danıştay’ın daha önce vermiş oldukları kararlar var. YÖK herhalde şu an bu değerlendirmeleri atarak, atılması gereken adımları yine hukuk devleti içerisinde bu adımları atacaktır ve ben ülkemiz için gençliğimiz için hayırlı olacak bir adımdır diye düşünüyorum.

Editör: TE Bilişim