Otobanlara Sıkı Denetim

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, otobanlarda trafik denetimlerini arttırdıklarını belirterek, "50 araçlık yeni bir konvoyu otoban şehirlerimize dağıttık. Onlar otobanlarda denetim yapıyor. Otobanlarla ilgili ceza gelecek" dedi.

Trafik Yasa taslağı konusunda son safhaya gelindiğini anlatan Bakan Atalay, taslağın Bakanlar Kurulu'na bir ay içerisinde sunacağını belirtti.
Atalay, şöyle konuştu:
''Yeni bir trafik yasası. Ama mevcut yasa içinde denetimlerimizi biraz daha yoğunlaştırdık. Denetim yöntemlerimizi daha hassaslaştırdık. Hareket halinde araç denetimini daha kolaylaştırdık. Yeni teknolojiyi kullanıyoruz. Sadece resmi değil sivil araçlar kullanılıyor. Sivil personel de bulunuyor. Trafiği daha iyi yönetmek için ne tedbir gerekiyorsa onu alıyoruz. Hiç kimse kusura bakmasın, trafikle ilgili hiç bir müsamaha göstermiyoruz, göstermeyeceğiz. Kurallar neyse uygulayacağız. Cep telefonu ve kemer gibi denetimlerimizde hiç bir müsamahamız yok. Biz istiyoruz ki vatandaşımız gideceği yere huzurla gitsin. Kaza yapmasın, can kaybı olmasın, yaralanmasın, maddi zarar olmasın, bekleyenleri üzmesin, hayatı alt üst olmasın. Türkiye'de şu anda kaza oranı yüksek. Bütün çabalarımızla biz yüzde 15 azaltabildik ölümlü kazaları ve ölüm oranlarını. 
Nüfus artıyor, araç artıyor bu oranları bu kadar azaltmak büyük başarıdır. Halen yüksek bir ölüm var. Günlük ölümlü trafik kazası halen 10'un altına düşmüyor neredeyse. Yıllık 5 binin üzerinde. Düşünün 5 bin. Kazalar otobanlarda daha fazla. Çünkü otobandaki kaza affetmiyor. Çünkü yüksek süratle gidiyorlar. Türkiye'deki kazaların yüzde 93'ü insan hatası. İnsanın dikkatsizliği ve acelesi. 50 araçlık yeni bir konvoyu otoban şehirlerimize dağıttık. Onlar otobanlarda denetim yapıyor. Otobanlarla ilgili ceza geliyor ve gelecek.'' (aa)

Editör: TE Bilişim