ÖSS Katsayı Adaletsiziliğini Böyle Savundu

YÖK'ÜN Meslek Liselerinin ÖSS'deki katsayı engelini kaldırması toplumun geniş kesiminde olumlu karşılanırken İstanbul Barosu kararın iptali için Danıştaya başvurdu.

ATV'ye konuşan Baro Başkanı Muammer Aydın iptal gerekçelerini ise İmam Hatip Liseleri'ne dayandırırken İHL'ler hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunu da sözleri ile ortaya koydu.

İmam Hatip Liselilerin avukat olmaması gerektiğini savunan Aydın, Hukuk Fakülteleri'nin Türkçe-Matematik ortalaması olan Eşit Ağırlıkla öğrenci aldığını oysa İmam Hatip Liseleri'nde matematik okunmadığını söyledi.

Baro Başkanı Muammer Aydın katsayıya yönelik tepkisini ifade ederken de şok bir ifade kullandı. 1999 yılına kadar eşit olarak sınava giren öğrencilerin önüne katsayı engelinin konulması konusunda ise “Ben 1999 yılına değil bugüne bakıyorum dedi.

Aydın, katsayının kaldırılmış olmasının düz liseye gidenler için haksızlığa yol açtığını savunurken yeni düzenlemenin fısat eşitliği yaratmıyor mu sorusuna ise verdiği cevap belki de hukuk tarihine geçecek kadar çarpıcı: Eşitlik eşit insanlar arasında olur.

Editör: TE Bilişim