ÖSS Birincisinin Sırrı Duvarda Saklı

Öğrenci Seçme Sınavı'nda SÖZ-1 ve Eşit Ağırlık-1 puan türlerinde birinci olan Kayserili Mustafa Öztürk notlarını duvara asarak çalışmış


KAYSERİ -Öğrenci Seçme Sınavı'nda SÖZ-1 ve Eşit Ağırlık-1 puan türlerinde birinci olan Kayserili Mustafa Öztürk'ün evinde büyük sevinç yaşandı.


Annesi Firdevs Öztürk, İstanbul'da olan oğlu Mustafa'nın, kurşun kalemle çalışma odasının duvarlarına ders notlarını yazdığını, böylece daha iyi tekrar yaptığını söyledi.


ÖSS'de iki puan türünde Türkiye birincisi olan Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Öztürk'ün Kayseri'deki evinde coşku vardı.


Okulunda başarılı bir öğrenci olan Mustafa Öztürk'ün babası Mehmet Öztürk, oğlunun sınava geceleri çalıştığını anlattı. Kayseri'de mali müşavirlik yapan baba Mehmet Öztürk, oğluyla gurur duyduğunu söyleyerek, “Sınav boyunca sosyal ilişkileri iyi değildi. Aklında sadece sınavı kazanmak vardı. Oğlum iyi bir öğrenciydi. Lise 1'den beri ÖSS'ye hazırlanıyordu. Dereceye girdiği için çok mutluyuz” dedi.


DERS NOTLARINI DUVARLARA YAZDI

Ev kadını olan anne 40 yaşındaki Firdevs Öztürk ise oğlunun sınava çok iyi çalıştığını vurgulayarak, “Ders notlarını kurşun kalemle duvarlara yazdı. Sınavdan sonra silmeme izin vermedi. Kağıtlar onun için yetersiz kalmıştı. Oğlum dereceye girdiği için gururluyum” diye konuştu.

Mustafa'nın ağabeyi Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Abdullah Öztürk ise kardeşinin sınava hazırlanırken sadece ders çalışmadığını, roman ve deneme kitapları okuduğunu belirtti. Bu sırada Mustafa'nın evine akın eden komşuları ve akrabaları ise Mustafa'nın çevresinde efendi kişiliğiyle tanındığını söyledi.



Öztürk, "Hacettepe Tıp Fakültesi’ni tercih edeceğim. Psikiyatrist olmak istiyorum" diyen Öztürk, felsefe okumak istediğinin, ancak ailesinin doktor olmasını istediğini, bu nedenle de ikisinin arasında bir tercih yaptığını belirtti.

Eğitim sistemini karışık bulmadığını ifade eden Öztürk, eğitime dair her şeyin gerekli olduğunu kaydetti.

Kayseri Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi mezunu Öztürk, hazırlanma sürecinde sosyal hayatını geri plana ittiğini, ağırlıklı olarak ders çalıştığını dile getirdi.


SÖZEL-1 VE EŞİT AĞIRLIK-1 İKİNCİSİ

Özel Amerikan Robert Lisesinden mezun olan ÖSS Sözel-1, Eşit Ağırlık-1’de ikinci, YDS-1’de birinci olan Berkay Dertsiz de dereceye girmeyi beklediğini ve tıp fakültesine girmek istediğini söyledi.


Kendisi için istediği bölüme girmesinin önemli olduğunu, bu nedenle dereceye girmesinin de çok önemli olmadığını ifade eden Dertsiz, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ya da Hacettepe Tıp Fakültesini tercih edeceğini belirtti. Sınav öncesi çok düzenli olmamakla beraber çok çalıştığını, tekrar yaptığını kaydeden Dertsiz, bu süre içinde sosyal hayatını ikinci plana ittiğini, bütün boş zamanlarını ÖSS’ye ayırdığını dile getirdi.

180 sorudan 3 yanlış yaptığını belirten Dertsiz, eğitim sistemine ilişkin de şunları söyledi:

"Sistem bozuk ve ezbere dayanıyor. İnsanları eğitimden uzaklaştırıyor. Düşünmeye değil, bilgi edinmeye yönelik bir sistem. Biz kendi kararlarımızı kendimiz vermiyoruz. Bizimle ilgili verilen kararlar arasından tercih yapıyoruz. Ben lise alan seçiminde de öğrencilerin çok sağlıklı tercihler yapabildiğini düşünmüyorum. Maalesef sözel yeteneği yüksek olan insanlar bu eğitim sisteminde başarısız görülüyor. Bu doğru değil."

Dertsiz, sonucu ailesi ve çok yakın bir kaç arkadaşının bildiğini, ailesinin çok sevindiğini, ders çalıştığı dönemde de ailesinden "çok çalışıyorsun" yönünde uyarılar aldığını sözlerine ekledi.



SAYISAL -2 BİRİNCİSİ ÇAĞATAY ERMİŞ

ÖSS Sayısal- 2'de Türkiye birincisi olan İzmirli Çağatay Ermiş, sınava, hırslanmadan hedefinin peşinden koşarak hazırlandığını söyledi. ÖSS ardından ehliyet kursuna başladığını söylen Ermiş, “Bir sınav formatından başka bir sınav formatına geçtim” diyerek espri yaptı.


ÖSS 2009'da Sayısal-2'de 300 tam puan alarak Türkiye birincisi, Eşit Ağırlık-1'de 298.891 puan alarak Türkiye 2'nsi, Sayısal-1'de 298.350 puanla Türkiye 3'üncüsü Sözel-1'de de 269.627 puanla Türkiye 6'ncısı olan Çağatay Ermiş, sonuçların açıklanması ardından ikisi de doktor olan annesi Işık Ermiş ve babası Dilaver Ermiş ile mezun olduğu Özel Fatih Fen Lisesi’nde düzenlenen basın toplantısına katıldı. Başarısında emeği geçen herkese teşekkür ederek başlayan Ermiş, sınava hazırlanma sürecinde kimseyi kendisine rakip görmediğini belirterek, şöyle konuştu:
“Birincilik sırasında yer alıyorsam, benim gibi çalışan arkadaşlarımın da bu birincilikte payı var. Son yıl kendimi her şeyden soyutladım, her şeyden ödün verdim, ancak hırslanmadan, süreci çirkinleştirmeden çalıştım. Kimseyi geçmek gibi bir derdim olmadı. Hedefimi belirledim ve ona ulaşmak için kendimle yarıştım. Sınava hazırlanırken birinci olmak için hiç çalışmadım, sadece bu sınavın önümdeki 50 yılımın nasıl geçeceğini belirleyeceğini düşünerek çalıştım. Başarımdaki en büyük sır o sanırım.”


Tıp öğrenimi görmeyi hedeflediğini, bunda tıp doktoru olan anne ve babasının payı olduğunu anlatan Ermiş, “Hayat devam ediyor. Bu sınavda birinci oldum, 50'inci de olsaydım evde aynı sevinci duyacaktım. Bundan sonra ne yapacağıma bakacağım. Tıp alanında bilimsel çalışma yapmak istiyorum. Bu konudaki teklifleri değerlendireceğim, henüz hangi okulu seçeceğimi bilmiyorum. Ancak yolda gelirken bir üniversiteden cazip bir teklif aldım” dedi.


Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çağatay Ermiş, en büyük dileğinin Türkiye’nin her yerindeki gençlerin eşit şartlarda bu sınava hazırlandıklarını görmek olduğunu anlattı. Ermiş, sınavdan sonra arkadaşları ile birlikte dolaşmaya gittiğini, günlerini onlarla geçirdiğini, bu arada da sürücü kursuna yazıldığını söyleyerek, “Son iki haftadır evde kafamı dinliyordum. Bir sınav formatından başka bir sınav formatına girdim. Şimdi onunla uğraşıyorum” diye konuştu.


Çağatay Ermiş'in anne ve babası Işık Ermiş ile Dilaver Ermiş ise çocuklarının başarısından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Çağatay’ın hiçbir zaman kendilerine ‘çalış’ dedirten öğrenci olmadığını, sorumluluklarının bilincinde yetiştiğini söyledi.


SAYISAL-2 İKİNCİSİ ANIL'IN ÖSS KOÇU ANNESİ

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarına göre Sayısal-2 Puan Türü'nde Türkiye ikincisi olan Özel Antalya Fen Lisesi'nden Anıl Akyel, sonucun kendisi için sürpriz olduğunu belirterek, “Adımı duyduğumda hayal görüyorum sandım. Anne ve babamın sevinç gözyaşlarını görünce bu başarının gerçek olduğunu anladım” dedi.

Anne Nursal Akyel ise oğluna daha çok destek olabilmek adına çok sevdiği hekimlik mesleğinden erken emekli olduğunu söyledi, Anıl'a ÖSS koçluğu yaptığını anlattı.

1 milyonu aşkın öğrencinin merakla beklediği ÖSS sonuçları açıklandı. Resmi sonuçlara göre ÖSS Sayısal-2 Puan Türü'nde Türkiye ikincisi olan Anıl Akyel, Antalya'nın gururu oldu. Eğitim hayatı boyunca başarıdan başarıya koşan Akyel, son olarak lise öğrenimini gördüğü Özel Antalya Fen Lisesi'ni birincilikle bitirdi.


‘HİÇ BU KADAR MUTLU OLMADIM’

ÖSS'de elde ettiği başarıyı tatil yaptığı Mersin'de öğrendiğini söyleyen Akyel, sonuçları öğrenmek için saatler öncesinden televizyon başına geçtiğini belirterek, “ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın ağzından dökülen o sözcükler eğitim hayatımda yen bir kapının açıldığını bana müjdeledi. Hayatımda hiç bu kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum. Bu başarıyı elde etmemde bana destek olan başta ailem ve öğretmenlerim olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Bu kadar ciddi bir başarı elde etmeyi beklemediğini dile getiren başarılı öğrenci, “Sınavımın iyi geçtiğini, istediğim bir üniversiteye gireceğimi biliyordum. Fakat Türkiye ikinciliği hiç aklımdan geçmemişti. Bu benim için büyük bir sürpriz oldu. Televizyonda adımı ilk duyduğumda hayal görüyorum sandım, ama anne ve babamın gözlerinden akan sevinç gözyaşlarını görünce bu başarının gerçek olduğunu anladım” dedi.


ANNE DESTEK İÇİN HEKİMLİĞİ BIRAKTI

Oğlunun başarısıyla gurur duyduklarını vurgulayan anne Nursal Akyel, Anıl'a daha çok destek olabilmek adına çok sevdiği hekimlik mesleğinden erken emekli olduğunu söyledi. Anıl'a ÖSS koçluğu yaptığını anlatan anne Akyel, "Çocuğumun başarısı için her şeyi göze aldım. Sadece ona odaklanarak tüm çalışma planlamasını özel olarak hazırladım. Bu desteğe kendisinin çalışma azmi ve yeteneği de eklenince böyle büyük bir başarı ortaya çıktı" dedi.


ÖSS sonuçlarını televizyon başında öğrendiklerini anlatan baba Abdullah Akyel ise “Sonuçlar açıklanmadan önce hiçbirimiz yorum yapmadı. Ben çok büyük bir başarı bekliyordum, ama bunu hiç söylemedim. Ama oğlumun adını ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın ağzından duyunca gözyaşlarımı tutamadım. Allah herkese böyle büyük bir sevinç nasip etsin. Bize bu sevinci yaşatan oğluma çok teşekkür ediyorum” dedi.


Akyel, Özel Antalya Fen Lisesi birincisi olduğunu, daha önce düzenlenen deneme sınavlarında Türkiye üçüncüsü ve iki kez Antalya birincisi olduğunu ifade etti.

Silifke’den bugün karayolu ile Antalya’ya dönerek sevincini okul
yöneticileri ve arkadaşları ile kutlamak istediğini bildiren Akyel, hedefinin makine veya otomotiv konusunda bir okulda okumak olduğunu kaydetti.

Özel Antalya Koleji Liseler Müdürü Mustafa Çakır da Anıl Akyel’in okulun Fen Lisesi birincisi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Anıl Akyel’in Türkiye’de ilk 10 arasına gireceğini umut ediyordum, ikincilik beklemiyordum. Çok mutlu olduk. Lise bölümünden 10 öğrencimiz ÖSS’de ilk bin arasında yer aldı. Türkiye’de ilk bin arasında sayısal puanda 7, eşit ağırlık puanında 2 ve yabancı dil puanında bir öğrencimiz yer aldı. Antalya’daki okullarımız eğitimde çok başarılı. Öğrencileri yetiştiren öğretmenlere teşekkür ediyorum."


ÖSS SÖZEL-2 TÜRKİYE İKİNCİSİ İLYAS AVCI

Bursa Özel Nilüfer Lisesi öğrencilerinden İlyas Avcı, ÖSS ‘Sözel-2' puan türünde Türkiye ikincisi oldu. Avcı, ÖSS'den iyi bir sonuç beklediğini anlatırken, “Çok etkin çalıştım. Sınavdan iyi bir sonuç bekliyordum ama dereceye girmeyi beklemiyordum” dedi.


ÖSS Sözel-2 Puan türünde aldığı 329, 503 puanla Türkiye ikincisi olan İlyas Avcı başarısında Bursa Cumhuriyet Savcısı olan babası Murat Avcı ile öğretmen olan annesi Şükran Avcı'nın büyük desteği olduğunu belirtti. Yüksek öğrenimini Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde devam etmek istediğini ifade eden Avcı, “Normal puanda Türkiye ikincisi oldum. Ancak net puan olarak Türkiye birincisiyim. Çok heyecanlı ve mutluyum. İnsan her zaman Türkiye birincisi olmuyor. Okuluma ve dershaneme, öğretmenlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bursa'da 3 yıldan bu yana devam ettiği ‘Yeşilırmak Dershanesi'nde basın toplantısı yapan İlyas Avcı, dershanedeki öğretmenleriyle haftada 6 saat etkin olarak çalıştıklarını, başarısında dershane öğretmenlerinin katkısı olduğunu belirti. Dershane Müdürü Hicret Şen ise, “Dershane olarak Türkiye derecesi yapan öğrencilerimize otomobil armağanı geleneğimiz sürüyor. İlyas’ı üniversiteye armağan edeceğimiz otomobiliyle uğurlayacağız” dedi.


Aynı dershaneye giden Feyza Yılmaz, ÖSS Sözel-2 puan türünde Türkiye 8'incisi olurken, Muhammed Emir Bacık ise Türkiye 9'uncusu oldu.



EŞİT AĞIRLIK-2'DE CEMRE POLAT ÜÇÜNCÜ OLDU

 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) Eşit Ağırlık-2 puan türünde Türkiye 3’üncüsü olan, İzmir Atatürk Anadolu Lisesi mezunu Cemre Polat, hukuk fakültesini düşündüğünü, ancak tercihini henüz kesinleştirmediğini söyledi.

Polat, İzmir Özel Batı Dershaneleri’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, sonuçları sabah televizyondan kendisinin uyuduğu bir sırada ailesinin öğrendiğini bildirdi.


HERGÜN 100  KİLOMETRE YOL KATETTİ
Dört yıl boyunca dershaneye devam ettiğini, her gün yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Torbalı’dan okuluna ve dershaneye geldiğini anlatan Cemre Polat, annesi Nursel’in ev kadını, babası Hakkı’nın öğretmen olduğunu, Hasan Polat adlı
bir ağabeyi bulunduğunu kaydetti.

Planlı bir ders programı uyguladığını ifade eden Cemre Polat, şöyle dedi:

"Sabah uyuyordum, ailem televizyon izliyormuş, birden evde aşırı sevinç yükselince kazandığını hissettim ve hemen yanlarına gittim. Sonucu ailemden öğrendim. Beni ilk kutlayan ailem oldu. Torbalı’da oturuyoruz, her gün İzmir’e gidip geldim, zor oldu, sıkıntısını çektim, ama bitti. Hukuk fakültesini düşünüyordum, ama kararımı henüz vermedim. Sonucu hocalarımla, ailemle oturup değerlendireceğiz. Henüz daha yeni yeni kendime geliyorum, çok heyecanlıyım. Ailemden sonra ilk tebrik eden yengem ve dershane yöneticilerimiz oldu."

"BAŞARI BEKLİYORDUK"

Özel Batı Dershaneleri Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Ali Kılınç ise Cemre Polat’ın 4 yıllık öğrencileri olduğunu, başarısının sürpriz olmadığını açıkladı.

Öğretmenleri ve okul müdürünün böyle bir başarıyı Cemre’den beklediğini anımsatan Kılınç, kurum olarak 25 yıldır, her yıl bu tür başarılar elde ettiklerini hatırlattı.

Üst sıralardaki başarı kadar, öteki çocukların da başarısını yakından takip ettiklerini dile getiren Kılınç, "Başarılı öğrencilerimiz her yıl bize güç, sinerji, enerji veriyor. Müdür yardımız, rehber öğretmenimiz Cemre’nin çok başarılı olduğunu söylüyorlardı. Arkadaşlarımız bu başarıyı bekliyorlardı.

Cemre’nin çok düzenli, disiplinli, hoşgörülü, sevecen, başarılı ve sessiz bir öğrenci olduğunu söylüyorlardı. Sabah basın toplantısında İzmir’i duyunca, Cemre olabileceği aklıma geldi" dedi.

ÖSS İKİNCİSİ SEMİH UÇAR

Öğrenci Seçme Sınavı'nda Eşit Ağırlık-1 ve SÖZ-1 puan türlerinde 2'nci olan Kayseri Fen Lisesi öğrencisi Semih Uçar, “İyi hazırlanmıştım ama bu sonucu beklemiyordum” dedi.

ÖSS'de iki dalda ikinci olan Semih Uçar, gittiği dersanede düzenlenen toplantıya katıldı. Semih Uçar, “Sınava iyi hazırlandım. Ancak, bu başarıyı beklemiyordum. Elektronik, endüstri veya bilgisayar mühendisliği bölümlerinde okumak istiyorum” dedi. Dersanenin yönetim kurulu başkanı Mehmet Filiz de Uçar'a otomobil hediye edeceklerini açıkladı.

Editör: TE Bilişim