Kubilayı Anma Toreninde Anlamlı Mesaj

 Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bilim ve aklın rehberliğinde ilerlemeyi esas kabul eden Atatürkçü düşünce sisteminin karakteristik yapısının temel taşı olan laikliğin, demokratik ve sosyal hukuk devleti olmanın da en büyük güvencesi olduğunu belirterek, laikliğin siyasi ve kısır tartışmaların malzemesi yapılarak yıpratılmasının büyük sorunlara yol açacağının dikkatlerden kaçmaması gerektiğini bildirdi.

Orgeneral Başbuğ, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın şehit edilişinin 78. yıl dönümü nedeniyle Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına hitaben bir mesaj yayımladı. Başbuğ, mesajında şunları kaydetti:

''Türk Silahlı Kuvvetlerinin Değerli Mensupları,

Türkiye Cumhuriyeti'nin laik yapısını çağ dışı emellerini gerçekleştirebilmelerinin önündeki en büyük engel olarak gören bir grup yobazın, Asteğmen Kubilay ile Hasan ve Şevki adlı iki bekçiyi hunharca şehit edişinin 78'inci yıl dönümüdür.

Asteğmen Kubilay ve arkadaşları, uzun ve sancılı bir sürecin sonucunda kurulan Cumhuriyetimizi ve onun çağdaş kazanımlarını yok etmek için laikliği hedef alan köhnemiş zihniyet karşısında ortaya koydukları mücadeleyle onurlu direnişin bayraklaşan sembolü haline gelmişlerdir. Cumhuriyet tarihimizin ibret sayfaları arasına kaydedilen bu olay, Cumhuriyetimizin üzerinde yükseldiği temel değerlerin sağlamlığını ve inkılapların hedefini kavramış nesillerin onları yaşatma kararlılığını da ortaya koymuştur.

Bilim ve aklın rehberliğinde ilerlemeyi esas kabul eden Atatürkçü düşünce sisteminin karakteristik yapısının temel taşı olan laiklik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olmanın da en büyük güvencesidir. Bu nedenle, laikliğin siyasi ve kısır tartışmaların malzemesi yapılarak yıpratılmasının büyük sorunlara yol açacağı dikkatlerden kaçmamalıdır.

Yürümekte olduğumuz çağdaş uygarlık yolunda aydın fikirleriyle sonsuza kadar rehberimiz olacak Yüce Önderimizin ilke ve inkılapları ancak onları özümseyen nesillerce yaşatılabilecektir. Atatürkçü düşünce sisteminin esaslarının benimsenerek yaşam tarzı haline getirilmesi kadar onu yıpratmak isteyen anlayışlarla mücadelenin bir vatandaşlık borcu olduğu unutulmamalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin; laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı kalarak üstün bir disiplin anlayışıyla çalışmalarını yürütmekte olan Türk Silahı Kuvvetleri de bu bilinçle, ulusal birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü zayıflatmayı hedefleyen her türlü tehdide karşı kararlı mücadelesini sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'ni ve onun temel niteliklerini korumak uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen, başta devrim şehidimiz Kubilay olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anar, aziz hatıraları önünde saygıyla eğilirim.''

Editör: TE Bilişim