"Onları Allah Islah Etsin"

İSTANBUL - Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, akan kanın durması için yapılan mücadeleye kimilerinin ''hainlik'' dediğini belirterek, ''Onları Allah ıslah etsin" dedi.

''Demokratik açılım'' çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Bağış, son günlerde Türkiye'de televizyon ve gazetelerde sürekli demokratik açılım konusunun gündeme getirildiğine dikkati çekerek, partisinin en önemli düsturunun insanı yüceltmek olduğunu, insan yücelirse devletin de yüceleceğini söyledi.

Bağış, sorunların kardeşlik, birlik, beraberlik standartları içinde çözülmesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Bu açılım sayesinde artık terör belası bitecek. İnsanlar arasındaki kamplaşmalar sona erecek. Akan kanın durması için yapılan mücadeleye kimileri 'hainlik' dedi. 'Onları Allah ıslah etsin' diyorum. Bu ülkede üniter yapımızı koruyarak, barış adına, kardeşlik adına doğru bildiklerimizi yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin kronikleşen sorunlarını nasıl çözdüysek bu sorunu da hep birlikte çözeceğiz. Her birinizin duasına ve katkısına ihtiyacımız var.''  

Bu çerçevede hiç kimsenin kendi düşüncelerini yönlendirme hakkı olmadığını vurgulayan Bağış, ''Türkiye'de artık hepimizin kardeş olduğumuzu, hepimizin ortak yarınlarda daha çağdaş bir ülkede, yüksek standartlarda yaşayabilmenin ortak hakkı olduğu inancıyla bu sorunların üstesinden gelebileceğimizi ümit ediyorum. Türkiye'deki herkesi bu sürece katkıda bulunmaya davet ediyorum'' diye konuştu.

Türkiye'nin bugün dünyanın 17'nci, Avrupa'nın da 6'ncı en büyük ekonomisi olduğunu hatırlatan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bugün dünya ekonomisini yönlendiren bir ülke olarak kendi içimizdeki birtakım hassasiyetleri, sorunlarımızı çözmeye çalışırken, bunu başka bir ülke veya bir birlik istiyor diye değil, kendi vatandaşımızın daha mutlu yaşam hakkını teslim edebilmek, ülkemizin standartlarını yükseltebilmek ve ülkemiz içerisindeki huzuru artırabilmek için, artık ülkemizde kan dökülmemesi için, annelerin ağlamaması için, Sayın Başbakanımızın da çok net bir şekilde dile getirdiği gibi, kendi iç barışımız için atmamız gereken adımları atıyoruz. Çünkü gidebileceğimiz başka Türkiye yok.''

AB SÜRECİ

AK Parti iktidarı öncesinde, Türkiye'nin Avrupa ile entegrasyonu konusunda hükümetlerin yanlış tutumları ve darbeler nedeniyle AB sürecinde sıkıntılar yaşandığını ifade eden Bağış, ''Önemli aşamalar kaydedildi. Hükümetimiz kararlılıkla bu yolda adımlar atıyor'' dedi.

AB'ye uyum kapsamında, milletin devletiyle kucaklaşmasını sağlamaya yönelik girişimleri yaşama geçirdiklerini ve yasalarda düzenlemeler yapıldığını vurgulayan Bağış, ''Ülkemiz, Kürtçe yayın yapan televizyon kanalını halkın hizmetine açtı. AB ülkelerinin de imzaladığı protokollere katılım sağlandı. İlk kez 1 Mayıs'ı sancısız geçirdik. Nazım Hikmet'in Türk vatandaşlığına iadesi sağlandı. Kısacası vergilendirme mevzuatından demokratikleşmeye kadar birçok kanun çıkartıldı'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim