Okulların İlk Günü Toplu Taşıma Ücretsiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla, şu kararların alındığı açıklandı:

''2009–2010 eğitim ve öğretim yılında 2 bin 802 okulda eğitim ve öğretime başlanacak. 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında 2 milyon 355 bin 969 öğrenci eğitime başlayacak.

Yeni eğitim ve öğretim yılında 13 bin servis aracı öğrenci taşıyacak. Öğrenci servisleri, okulların açıldığı ilk gün trafiğe boş çıkmamaları için bir hafta önceden öğrenci kayıtlarını bitirecekler. Öğrencilerin alınacakları yerler belirlenecek.''

Toplantıda, servislerin öğrenciyi mutlaka evinden alıp evine bırakması ve kesinlikle boş olarak servise çıkılmayacağına karar verildiği belirtilen açıklamada, velilerin özel araçlarıyla trafiğe çıkmayarak servisleri kullanmalarının trafik akışı açısından büyük önem taşıdığına işaret edildi.

Alınan kararlar çerçevesinde, okul servislerinin, okul çevrelerindeki İSPARK otoparklarında, okul giriş ve çıkış saatlerinde 2 gün süreyle araçlarını ücretsiz park edebilecekleri kararının alındığı da kaydedildi.

Toplu taşıma araçları ilk gün ücretsiz

Okulların açılacağı ilk gün olan 24 Eylül Perşembe günü İETT, şehir hatları vapurları, metro ve hafif metronun 06.00-13.00 saatleri arasında ücretsiz olarak hizmet vereceği vurgulanarak, İETT tarafından da ek otobüs seferleri konulacağı belirtildi.

Ek arabalı vapuru seferlerinin de konularak, vapurlardan öncelikle okul servis araçlarının yararlanacağı ifade edilen açıklamada, metro, hafif metro, finikülerin yoğun saatlerde azami sıklıkta sefer düzenleyeceği vurgulandı. Halen 09.30-17.00 saatleri arasında sefer yapan 4. Levent-Maslak arası metro seferlerinin de, 25 Eylül tarihinden itibaren sabah 06.00, akşam 21.00 arasında yapılacağı açıklandı.

Açıklamada, yollarda olabilecek hasarlı kazalara anında müdahale edilmesi için çeşitli güzergahlarda 70 çekicinin hazır bekletileceği kaydedilen açıklamada, alınan diğer kararlar şöyle sıralandı:

''- Çöp kamyonları gündüz çöp toplaması yapmayacak. Çalışmalar gece tamamlanacak.
- Trafik akışını sağlamak için 7 bin polis görev yapacak.
- Okulların açılacağı gün, büro hizmeti yapan polisler, ilçe emniyet müdürlükleri personeli, trafik düzeninin sağlanmasına yardımcı olacak.
- İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesi olan 12 ilçede 315 trafik ekibi ile okul çevrelerinde görev yapacak.
- Trafik sıkışıklığı yaşanmaması için ana arterlerde 1000 zabıta memuru trafik ekiplerine yardımcı olacak.''

Editör: TE Bilişim