Obama'dan Erdoğan'a Teşekkür

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama’nın Müslüman dünyasına yönelik açılımlarından biri olan Girişimcilik Zirvesi, Washington’da başladı.

Açılışta konuşan Obama, gelecek yıl zirveye Türkiye’nin evsahipliği yapacağını belirterek, bu çerçevede Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti.

Obama, Kahire’de geçen yıl yaptığı tarihi konuşmada Amerika Birleşik Devletleri ile Müslüman toplumlardaki iş dünyasının önderleri arasında bağları güçlendirme yollarının aranacağı bir zirveye ev sahipliği yapacaklarını açıklamıştı.

Amerikan Ticaret ve Dışişleri Bakanlıklarınca düzenlenen zirveye, Müslüman nüfusa sahip 50’den fazla ülkeden 275 civarında girişimci katılıyor.

Zirvede, Türkiye’yi gıda dağıtımından yüksek teknolojiye kadar farklı sektörlerden 6 girişimci temsil ediyor.

Zirveye katılan girişimcilere hitap eden Barack Obama, Başbakan Erdoğan’ın girişimcilik zirvesinin ikincisinin Türkiye’de yapılmasını teklif ettiğini belirterek, bunun için Erdoğan teşekkür etti.

Obama, birinci zirveyle başlayan ivmeyi sürdürmek için bunun büyük önem taşıdığını söyledi. Konuşmasında, uluslararası işbirliğinin önemine dikkat çeken Obama, ekonomik refahın artırılması için Türkiye’nin de dahil olduğu G-20 ülkelerinin küresel ekonomik karar alma sürecinde daha önemli rol oynadığını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Müslüman ülkelerle gerçekleştirdiği ticaretin ancak Meksika ile ticaret hacmi kadar olduğunu belirten Obama, bunun artırılması gerektiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim