Nasa Ay Tatbikatını Yaptı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Havaii'de yaklaşık iki hafta süren Ay seyahatinde kullanılacak teçhizat ve araç denemelerini tamamladı.
NASA yetkilileri, denemeleri yapılan In Situ Resource Utilization Project ile astronotların Ay'da inilen bölgedeki kaynakları kullanma ve Ay toprağından ihtiyaçları olan oksijeni elde etme yöntemlerinin test edildiğini belirtti.

Havaii'nin volkanik toprağının Ay'ın "regolit" adı verilen toprağına çok benzediğini ifade eden NASA yetkilileri, Ay'da inilen bölgedeki kaynaklarla yılda bir ila iki bin metreküp oksijen üretilebileceğini, bunun da Ay istasyonundaki 4 ila 6 kişinin bir yıl boyunca nefes almasına yeteceğini kaydetti.

Havaii'deki denemelerin Ay'da yaşam için gerekli olanların nasıl elde edebileceğini ortaya koyduğunu belirten yetkililer, Ay'daki materyallerden oksijen elde etmeye yarayan hidrojen dönüştürme sisteminin ve oksijenin nasıl depolanacağının denendiğini bildirdi.

NASA yetkilileri ayrıca, ay aracı için özel olarak geliştirilen lastiğin, matkabın ve gece görüş sisteminin denendiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim