Müsteşar Poyraz İzmir’in 2 limanı için tarih verdi!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Dr. Özkan Poyraz hafta sonu İzmir’de çözüm bekleyen projeleri inceledi.
Yapılan görüşmelerde kaderine terk edilen Çandarlı Limanı ve Nemrut Limanı bağlantı yolu için ihale tarihi belirlendi. Müsteşar Poyraz İzmir’in 2 limanı için tarih verdi! Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın hafta sonu gerçekleştirildiği İzmir ziyareti öncesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Dr. Özkan Poyraz, İzmir’deki yatırımları inceledi. Liman ve bağlantı yollarının incelendiği toplantıda 3 proje için tarih verildi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme İzmir Bölge Müdürü Ömer Tekin, Karayolları İzmir Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ile inceleme yapan Poyraz, bir buçuk yıldır ihale bekleyen Çandarlı Limanı ve Nemrut Koyu Limanı’nı yerinde inceledi. Bölgedeki mesainin ardından Aliağa’daki limanlar için de bir zirve gerçekleştirildi. ‘Çandarlı ve Nemrut Koyu Limanları Ulaşım Modlarına Otoyol ve Demiryolu Bağlantılarının Gerçekleştirilmesi’ adlı toplantıda Bakanlık yetkilileri, İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve Aliağa’daki liman yetkilileri katıldı.
ÇANDARLI VE NEMRUT’A İHALE TARİHİ
Toplantıda liman çalışmalarının hız kazanması gündeme getirildi. Uzun süredir ihale sürecine giremeyen Kuzey Ege Çandarlı Limanı için ihale sürecine hız verildi. Toplantıda Çandarlı Limanı için 2016’nın ilk 6 aylık bölümünde ihalesinin gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Müsteşarın inceleme turunda ayrıca Aliağa-Çandarlı Limanı Demiryolu Bağlantısı ve Nemrut Körfez Liman Bağlantısı Demiryolu projelerine hız verilmesi kararı alındı. Nemrut Limanı bağlantı yolunun ihalesi için ise Nisan ayı içerisinde ihalelendirmenin yapılması kararlaştırıldı.
KEMALPAŞA DEMİRYOLU HATTI HAZIR
Öte yandan bakanlığın gündemindeki bir diğer konu olan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ni demiryoluna bağlayacak Manisa-Turgutlu-İzmir-Kemalpaşa bağlantı hattının kullanılamaması üzerine yapılan çalışmalarda sona gelindi. 2014 yerel seçimlerinden önce yapılan ancak yüksek gerilim hattının üzerinde olması nedeniyle kullanılamayan hat için gerekli çalışmalar yapıldı. Bakanlık hattaki yüksek gerilim deplase çalışmalarını bitirdi. Raylar Çarşamba gününden itibaren kullanılacak.
Editör: TE Bilişim