Muhalefet Seçimi Değerlendirdi

Muhalefet, grup toplantılarında seçimi değerlendirdi. CHP lideri Deniz Baykal, seçim sonuçlarının Türkiye'de yeni bir döneme girildiğini gösterdiğini söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise sonuçların bir ikaz olarak değerlendirilmesi görüşünde...

Deniz Baykal, iktidarın bir buçuk yıllık süre içinde 8 puan kaybettiğini iddia etti. "Bu seçimlerin artık Türkiye'de siyasal yaşamın yeni bir döneme girmiş olduğunu ortaya koyduğu konusunda hiç kimsenin şüphesi yoktur, olmamalıdır..." diyen Baykal, "Kalıcı önemli, ciddi oy erimesinin, bir siyasal kırılmanın söz konusu olduğu açıktır." dedi.

Baykal, tüm milletvekillerinden iktidara hazırlık yapmalarını da istedi. Devlet Bahçeli ise seçimden güçlenerek çıktıklarını, iktidarın yegane alternatifinin partileri olduğunu iddia etti.

Bahçeli şunları söyledi: "Ekonomide süren ve vatandaşlarımızı dayanamayacakları bir duruma getiren kriz halinin, siyasi tercih ve kararlarda etkili olduğu görülmektedir."

Demokratik Toplum Partisi Genel Başkanı Ahmet Türk ise ülkenin doğu ve güneydoğusundaki seçim sonuçlarının, iktidarı uyardığı anlamına geldiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim