MİT’ten Kaçmaz’a Yalanlama

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı’ndan yapılan açıklamada, ''Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın basına yansıyan beyanları ile gündeme gelen İzzet Karadağ kurumumuzca tanınmamaktadır'' denildi.

Açıklamada, “Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın basına yansıyan beyanları ile gündeme gelen İzzet Karadağ, kurumumuzca tanınmamaktadır. Bu itibarla anılına MİT kimliği verilmesi gibi teamül dışı uygulamada bulunulması mümkün değildir.

Kendisini kurum ile bağlantılı göstererek çıkar sağlama girişimleri sıkça karşılaşılan vakalardır. Hal böyle iken, mesnetsiz iddia ve şayiaların özellikle somut delilleri esas alması gereken şahıs ve kurumlarca doğru kabul edilerek kamuoyuna yansıtılması üzüntü vericidir” ifadesine yer verildi.

Sincan Hakimi Kaçmaz ile MİT arasındaki savaş, Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun davasıyla ilgili dosyayı değerlendiren Kaçmaz’ın Türkiye İletişim Başkanlığı'na baskın yapılması emrini vermesiyle başladı.

MİT, ülkedeki tüm gizli dinlemelerin kayıtlarının tutulduğu kurumda yapılacak incelemenin ulusal güvenliğe zarar vereceği açıklamasını yaptı. Kaçmaz ise Telekomikasyon İletişim Daire Başkanlığı'ndaki arama kararıyla ilgili, kendisinin görevlendirdiği Sulh Ceza mahkemesine ve bilirkişilerinee baskı yaptığı iddiasıyla MİT Müsteşarı Emre Taner ve MİT Hukuk Müşaviri A.B. hakkında işlem yapılmasını istedi.

MİT bir açıklama yaparak mahkemeye kasım ayından yapılan ve soruşturmaya gerekçe olarak gösterilen ziyaretin nezaket amaçlı olduğunu duyurdu. Bu açıklamaya Osman Kaçmaz'dan cevap gecikmedi ve MİT'i yalanladı.

Adalet Bakanlığı’nın raporu üzerine hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçlarından iddianame hazırlanan Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, 12 Aralık günü Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde savunma yaptı.

Kaçmaz, adliyeye gelişi sırasında çok çarpıcı iddialarda bulunmuştu. Kaçmaz,“Ben 3-4 gün önce suç duyurusunda bulundum. Benim, mahkeme olarak yağma suçundan 10 yıl hapis cezası verdiğim bir sanık. İzzet Karadağ ismi. Şu anda da aranıyor. Tesadüfen öğrendim onu. Bir avukata giderek, bir MİT mensubu olduğunu söylediği Hakan isimli biri ’gel seni bundan kurtaracağız. Bir yere silah gömeceğiz, askeri mühimmat gömeceğiz. Bunu, seni yakaladığımızda Osman Kaçmaz’ın talebi doğrultusunda gömdük’ dersin’ demiş.

Bunu avukata anlatıyor. Avukat da ’böyle bir şey olmaz’ diyor. Fakat işin garip tarafı bir hafta sonra İzzet Karadağ adlı şahıs, avukata ’Benim size söylediğim gibi geldiler, kimliğimi de değiştirdiler. Zaten Osman Kaçmaz’la ilgili bir sürü şey yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz’ gibi şeyler duyunca suç duyurusunda bulundum. Ben şimdi buradan MİT yetkililerine, emniyet istihbarat teşkilatına sesleniyorum. Lütfen bu İzzet Karadağ’ı yakalayın. Yakalayın da gerçekler ortaya çıksın. Yoksa gerçekten vahim şeyler olacak bu ülkede” diyerek MİT’i suçlamıştı.

Editör: TE Bilişim