Memurun Giyim Yardımı Tarifesi

Memurlara yılda bir defa verilen giyim yardımının nakit olarak ödenmesi kararından sonra Maliye Bakanlığı, memurun giyecek yardımına ilişkin tarifeyi yeniledi.

Buna göre memurlar 137 ile 187 lira arasında nakit giyim yardımı alacak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yayımladığı genelgeye göre, kurum ve kuruluşlar üst limiti belirlenmiş giyecek yardımını ayni veya nakdi olarak personeline verecek.

Nakit para olarak yapılacak ödemelerden Gelir Vergisi ve Damga Vergisi kesintisi yapıldıktan sonra geri kalan tutar ilgili personele ödenecek. Azami fiyat listesi hazırlayan bakanlık, takım elbise alımı için 106,9 liralık üst sınır belirledi. Ayakkabı için 30,2 TL ayrılırken, memurun eldiveninin de 2,59 lira olması kararlaştırıldı.

22.20100706111211.jpg
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yayımlanan genelgeye göre yardımcı hizmetler sınıfında bulunan personele ise sadece giyim eşyası olarak takım elbise ve ayakkabı verilecek ve bunun da toplam tutarı 137,1 lira olacak. Kadro unvanı şoför olan personele verilecek giyim eşyası ise takım elbise, tulum, ayakkabı, yağmurluk, atkı ve eldiven olarak belirlendi.

Bunların kullanma süresi ise yağmurluk için iki, atkı için üç ve diğer giyim eşyaları için bir yıl olacak. Memurlara yapılacak giyecek yardımını belirleyen yönetmelik Bakanlar Kurulu kararıyla yapılan değişiklik sonrasında emniyet hizmetleri sınıfında bulunanlar ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı'nda görev yapan personeli kapsamıyor.

Editör: TE Bilişim