Memura yılda bir, 2 çift ayakkabı

17 Ekim 2009 Cumartesi 11:50Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Yardıma yeni giysiler eklendi.Devlet Bakanlığının Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmelikle, resmi kıyafet taşıyan personele yapılan yardıma dahil giysiler arasına pantolon, mont, kep gibi bazı çeşitler eklendi.

Düzenlemeye göre, itfaiye, zabıta, bando, orkestra personeli ile infaz ve koruma memuru, orman muhafaza memuru, muhafaza memuru, kolcu, gemi adamı, koruma ve güvenlik görevlisi, gümrük sahasında görevli gümrük memurları gibi resmi kıyafet taşıyan personelden açık yerde çalışanlara; 2 yılda bir, bir takım elbise veya tayyör veya pantolon ve mont (yünlü kumaştan); yılda bir, 2 çift ayakkabı veya bot; yılda bir, 4 adet gömlek (2 yazlık, 2 kışlık); yılda bir, bir adet kravat; 2 yılda bir, bir adet şapka veya kep; 3 yılda bir, bir adet palto veya manto veya pardösü veya kaban; 2 yılda bir, 1 adet muşamba yağmurluk yardımı yapılacak.

Resmi kıyafet taşıyan personelden kapalı yerde çalışanlara da 2 yılda bir, bir takım elbise veya tayyör veya pantolon ve mont (yünlü kumaştan); yılda bir, bir çift ayakkabı veya bot; yılda bir, 4 adet gömlek (2 yazlık, 2 kışlık); yılda bir, bir adet kravat; 2 yılda bir, 1 adet şapka veya kep verilecek.

Resmi kıyafet taşıyan personele (Emniyet Hizmetleri Sınıfında çalışan personel ile çarşı ve mahalle bekçileri hariç) ayrıca keten kumaştan bir takım yazlık veya pantolon ve mont verilecek.

Sayıştayın görüşü alınarak hazırlanan söz konusu yönetmeliğin hükümleri önümüzdeki yılbaşında yürürlüğe girecek.

Editör: TE Bilişim