Memur Referandumda "Grev Hakkına" Bakacak

ANKARA - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, referandum paketinde memurlara grev ve toplu sözleşme hakkı tanıyacak bir düzenlemenin olması halinde, 2 milyon 200 bin memurun konuya daha büyük bir heyecanla yaklaşacağını söyledi.

Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memur sendikacılığı önünde, ''Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun yetersiz olması'', ''Bir çok hizmet kolunda sendika üyeliğinin yasaklanması'', ''Memurların siyaset yapma hakkının bulunmaması'' gibi eksiklikler bulunduğunu belirtti.

Ahmet Gündoğdu, memurlara grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı tanınmasının, memurlara yeni haklar vermenin ötesinde demokratikleşmenin bir gereği olduğunu ifade etti.

Demokratikleşme yönünde adımlar atılırken yıllardır gündemde tuttukları taleplerin karşılık bulması için uygun bir ortam oluştuğunu dile getiren Gündoğdu, hükümetin, referandum paketini şekillendirirken bu talebi dikkate alması gerektiğini vurguladı.

Referandum hazırlıklarının yapıldığı bir ortamda Devlet Personel Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen memur sendikacılığına yönelik çalıştayda, kamu çalışanlarının iş güvencesinin tartışılmadığı bir sonuç bildirgesi yayımlanmasını önemsediklerini belirten Gündoğdu, şunları kaydetti:

''Referandum paketinde grev ve toplu sözleşme hakkı yer alırsa 2 milyon 200 bin memur konuya daha büyük bir heyecanla yaklaşacaktır. Bunun gerçekleşmesiyle memurlar masanın paydaşı olma şansını yakalayacaktır. Demokratikleşmeyi, yargı reformunu, sivilleşmeyi önemsiyoruz. Türkiye'nin böylesine önemli sorunları referandum konusu olacaksa çalışanlar acısından önemli sorunların da burada yer alması gerekiyor.''
 

Editör: TE Bilişim