Yapıla Eylem "ÇOK MASUM" Değil
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ''kamu çalışanlarının, vatandaşların günlük hayatlarını ıstıraba dönüştürme hakkına sahip olmadığını'' belirterek, ''Yapılan eylemi çok masum bir hak arama eylemi olarak değerlendirmek mümkün değildir'' dedi.

Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, memurların yaptığı ''uyarı grevine'' değindi.

Çelik, kamu çalışanlarının, daha fazla ücret ve hayat standartlarının yükseltilmesi talebinde bulunmalarının demokrasilerde bir hak, son derece meşru ve masum bir talep olduğunu vurguladı.
Memurların, hükümete yönelik eleştiri ve sitemlerde de bulunabileceğini de kaydeden Hüseyin Çelik, şunları söyledi:

''Ancak kamu çalışanları vatandaşın günlük hayatını ıstıraba dönüştürme hakkına sahip değildir. Trenleri durdurup, insanların oradan yollarına devam etmelerini engellemek, trenlerin çalışmasını engellemek, sağlık kurumlarında vatandaşın sağlığının olumsuz etkilenmesi için bazı girişimlerde bulunmak, öğrencilerin okula gitmesinin önüne engel koymak, kamu sendikacılığı anlayışıyla bağdaşmamaktadır.

Açıkçası, eylemi çok masum bir hak arama eylemi olarak değerlendirmek mümkün değildir. Bütün diyalog yolları açıkken, böyle bir eyleme tevessül etmenin iyi niyetle bağdaşır tarafını olmadığını ifade etmek istiyorum.

Türkiye bir hukuk devletidir. Herkes Anayasa ve yasalardan aldığı hakkı ve yetkiyi kullanmak durumundadır. Aksi takdirde kaos ve kargaşa çıkar. Vatandaşın hayatını ıstıraba çevirmeyelim ve ideolojik tavırlar takınmayalım.''

Bahçeli'nin sözleri

AK Parti Hükümetinin, iktidara geldiğinden bu yana memurlarla ilgili iyileştirmeler yaptığını belirten Çelik, rakamlarla örnek verdi. 2002 Aralık ayı ile 2009 Aralık ayı arasındaki toplam enflasyonun yüzde 93,1 olduğunu hatırlatan Çelik, en düşük memur maaşına, enflasyondan arındırılmış olarak yüzde 49,2'lik bir artışın sağlandığını ifade etti. Çelik, tüm devlet memurlarının maaşlarındaki toplam artışın ise yüzde 26,4 oranında olduğunu bildirdi.
Hüseyin Çelik, ''Memur maaşlarının enflasyonun altında kalması, memurların enflasyona ezdirilmesi noktasındaki iddia doğru değildir'' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı açıklamalara tepki gösteren Hüseyin Çelik, ''Herkesi zarif, nezih bir üsluba davet ediyoruz. Siyaset rekabettir ama nezaket ve rekabetle bunun yapılması gerekir'' diye konuştu.

''Sayın Bahçeli adeta uzun zamandır uyuyan ve uykudan uyanmış bir insanın ruh halini yansıtıyor' diyen Hüseyin Çelik, MHP Lideri'nin dün yaptığı konuşmada, Alevilerle ilgili bir araştırma ve uygulama merkezinin kurulması gerektiğini gündeme getirdiğini hatırlattı. Çelik, 20 Temmuz 2009 tarihinde Tunceli Üniversitesi bünyesinde Alevilik Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin kurulduğuna işaret etti. Bu merkezin, ilk eserlerini hazırladığını anlatan Çelik, Kerbela Mersiyeleri adındaki kitabın yayımlandığını söyledi.

Çorum Hitit Üniversitesi bünyesinde 2008 yılında Hacı Bektaş-ı Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin kurulduğunu hatırlatan Hüseyin Çelik, daha önce de Gazi Üniversitesi bünyesinde Türklük ve Hacı Bektaş-ı Veli Araştırma Merkezi kurulduğunu anımsattı.

Hüseyin Çelik, ''Türkiye'de şu anda üç saygın üniversitemizde Alevilikle ve Bektaşilikle ilgili araştırma ve uygulama merkezi var. Ama anladığım kadarıyla Sayın Bahçeli'nin danışmanları her seferinde hakaret, hamaset ve husumet içeren orijinal kelimeler bulmakla uğraşırken demek ki bunları kaçırıyorlar'' dedi.

Çelik, açıklamasında, Diyanet İşleri Başkanlığının Alevilikle ilgili icraatından örnekler de verdi. Çelik, konuyla ilgili bazı kitapların yayımlandığını ve bazı yerleşim birimlerinde görev yapan cami imamlarına Alevilikle ilgili hizmet içi eğitim kursları verildiğini ifade etti.

Korsan Dinlemeler

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın partisinin dünkü Grup toplantısındaki açıklamalarını da eleştiren Çelik, CHP Lideri'nin ekonomik alanda yaptığı değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, bazı verileri anımsattı. ''Halep oradaysa arşın da burada'' diyen

Çelik, Türkiye'nin, AK Parti Hükümeti döneminde dünyanın en büyük 17. ekonomisi haline geldiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim