ANKARA - Kamu İşveren Kurulu üyeleri, çalışanların kazandığı davaların sonuçlarının, yasal düzenleme yapılmadan benzer durumdaki çalışanlara uygulanamayacağını bildirdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, memur sendikaları, toplu görüşmelerde, kamu iş yerlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle memurların çalıştıkları idarelere ve muhatap kaldıkları kamu kurumlarına karşı açtıkları davaları gündeme getirdi.

Birçok kişinin mağdur olduğu bir konuda bazı memurların dava açma yoluna gittiklerini ifade eden sendika yöneticileri, bu davaların bazılarının çalışanların lehine, bazılarının aleyhine sonuçlandığını belirtti.

Kazanılan davaların yargılama giderlerinin idarelerce ödendiğine dikkati çeken sendika yöneticileri, çalışanların lehine sonuçlanan davaların aynı durumda olan başka kişilere de dava açılması beklenmeden uygulanmasını istedi.

Sendikalar, aksi halde aynı durumdaki bütün çalışanların dava açması beklenirse kurumların ciddi mali yüklerle karşı karşıya kalacağını, ayrıca aynı konuda açılacak yüzlerce, binlerce dava nedeniyle mahkemelerin iş yükünün daha da artacağını vurguladı.

Memur sendikalarının yöneticileri tarafından getirilen bu öneriye bazı Kamu İşveren Kurulu üyeleri karşı çıktı.

Bazı çalışanlar lehine ortaya çıkan kararların aynı durumdaki başka kişilere uygulanabilmesi için yasal düzenlemeye ve mevzuat değişikliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan üyeler, aksi bir durumda yapılacak olası soruşturma ya da denetimde idarecilerin bu yönde aldıkları kararlar nedeniyle zor durumda kalabileceklerini kaydetti.

Kamu İşveren Kurulu üyeleri, belirtilen gerekçeyle, çalışanlar tarafından yargıya götürülerek kazanılan davaların sonuçlarının, yasal düzenleme yapılmadan benzer durumdaki çalışanlara uygulanamayacağını bildirdi.

Editör: TE Bilişim