Medeniyetler İttifakı Zirvesi Başlıyor

Türkiye ve İspanya'nın öncülük ettiği medeniyetler ittifakı zirvesinin ikinci forumu yarın (06.04.2009) İstanbul'da başlıyor.

2008 yılında İspanya'nın başkenti Madrid'de başlatılan girişim, kültürlerarası anlayışı geliştirmeyi amaçlayan en büyük uluslararası hareket olarak tanımlanıyor.

Türkiye-İspanya Zirvesi Bugün
Bugün (05.04.2009) yapılacak Türkiye-İspanya zirvesine ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero katılacak.

Kültürler arasında sağlam bir etkileşim kurmayı, güven ve uzlaşmayı güçlendirmeyi amaçlayan Forum, dünya liderleri, uluslararası kuruluş başkanları, şirketler, medya, sivil toplum ve gençlik örgütlerinden oluşan güçlü bir ağı biraraya getiriyor.

Bu bağlamda, foruma, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve birçok üst düzey lider katılacak.

Dolmabahçe'de Medeniyetler İttifakı Bakanlar Toplantısı
Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni başkanı Barack Obama da İstanbul'da verilecek forum yemeğinin konukları arasında.

Medeniyetler ittifakı bakanlar toplantısı ise İstanbul Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisinde gerçekleştirilecek.

Bakanlar toplantısına, Devlet Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış ile İspanya'nın Avrupa Birliği ilişkilerinden sorumlu devlet bakanı Diego Lopez Garrido katılacak.

Erdoğan ile Zapetero Biraraya Gelecek
İki bakanın görüşmesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero, hükümetlerarası zirvede biraraya gelecek.

Her iki başbakan daha sonra basına ortak açıklama yapacaklar.

Medeniyetler ittifakı 2'nci forumu ise yüksek düzeyli genel kurul toplantılarının yanı sıra somut projelere öncelik verilen birçok oturuma da sahne olacak.

Editör: TE Bilişim