Meclis'te GDO Tartışması

Cumhuriyet Halk Partisi, Tarım Bakanlığı'nın genetiği değiştirilmiş organizmalarla ilgili yönetmeliğini yargıya taşıyor. CHP lideri Baykal, hükümetin GDO ithalatını serbest bırakarak gelecek kuşakların sağlığını tehlikeye attığını savundu.

Eleştirilere Meclis Kürsüsünden yanıt veren Tarım Bakanı Mehdi Eker, yönetmeliğin bu ürünlerin ithalatını serbest bırakmadığını, aksine zorlaştırdığını  belirtti..

CHP lideri Baykal ise şunları söyledi: "Gelecek kuşakların sağlığı, milletin istikbali tehlikeye atılıyor.Hükümet derhal bu GDO yönetmeliğini iptal etmelidir. Bu yönetmeliğin iptali için gerekli girişimlerde bulunacağız..."

Genetiği değiştirilmiş organizmaların ithalatını serbest bırakan yönetmeliğe tepkiler büyüyor. CHP, yönetmeliğin iptali için idari mahkemesine dava açacağını duyurdu.

Hükümet eleştirilere hem Başbakan hem de Tarım Bakanı'nın açıklamalarıyla yanıt verdi. "Gıda ürünleri konusunda hassasız" diyen Başbakan "Avrupa Birliği standardı dışında bir standart kabul etmedik" ifadesini kullandı.

Tarım Bakanı Mehdi Eker ise yönetmeliğin genetiği değiştirilmiş organizmaların Türkiye'ye girişini zorlaştırdığı görüşünde... Eker, şunları söylüyor: "Kesinlikle GDO'lu ürünlerin Türkiye'ye girmesini önleyen bir yönetmeliktir...Eğer siz böyle birşey gerçekleştirirseniz tarih de sizi GDO'yu engelleyen bir yönetmeliği kaldırmakla suçlayacaktır."

Bakan eker, yönetmeliğin GDO içeren  bebek mamalarıyla anti-biyotik içeren gıda ürünlerinin ithalatını yasakladığını söyledi.

Editör: TE Bilişim