'Mayın Temizleme Tartışması' Kızıştı

"Mayınları kim temizleyecek" tartışması sürüyor. Meclis Genel Kurulu'nda günlerdir görüşülen mayın tasarısı grup toplanlantılarının da gündeminde yer aldı.

Baykal: "Kanun Derhal Geri Çekilmeli"
Parti grubuna hitap eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, tasarıya karşı olduklarını bir kez daha yineledi.

Hükümete "tasarıyı geri çekin" çağrısı yapan Baykal, şöyle konuştu:
"Mücadeleyi Meclis'te götüreceğiz, mahkemede götüreceğiz, yargıda, milletin önünde götüreceğiz. Bunu çıkaranları amaçladıklarını yapamaz hale getirmeyi boynumuzun borcu bileceğiz. Peşkeş çekmelerine imkan olmadığını o bölge insanıyla birlikte omuz omuza ortaya koyacağız."

Bahçeli: "Milli Menfaatlerle Örtüşmüyor"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise tasarıya ilişkin cevaplanması gereken sorular olduğunu söyledi.

Parti grubuna hitap eden Bahçeli, temizlik işinin NATO'ya bağlı ajansa bırakılmayıp özel şirkete verilmek istenmesinin gerekçesini sordu.

MHP Lideri, "Hudut milli namus ve şerefin korunduğu yerdir. Bu nasıl bir namus ve şereftir ki iktidar zihniyeti tarafından 44 yıllığına yabancılara emanet ve havale edilmek istenmektedir" diye seslendi.

Türk: "Arazi Mülk Sahiplerine Verilmeli"
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk de temizlenecek arazilerin mülk sahiplerine geri verilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Gül'den, "Konuyu Kutuplaşmadan Çözün" Mesajı
Kırgızistan'a gitmeden önce tartışmaları değerlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mayınlı arazinin temizlenmesiyle Türkiye'nin kazanacağını söyledi.

Gül, "TBMM'de bütün milletvekilleri, hükümet, Türk devleti kendi milli çıkarları dışında bir şeye 'evet' der mi? Bu konuyu o noktalara taşımamak lazım. Ama tabi ki herkes hassasiyetini göstererek katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Gül, Hükümete "Şüpheleri Giderin" Çağrısı Yaptı
Cumhurbaşkanı Gül, hükümete "amacınızı anlatın şüpheleri giderin" tavsiyesinde de bulundu ve şöyle konuştu:

"Bu konuları kutuplaşma mevzu yapmadan kaygısı ve tereddütü ve şüphesi olanlar ki bu gayet normaldir, hatta takdir edilecek hususdur. Bu konuda insanlar fikir yürütüyorlar. O zaman onlara da en geniş detaylı şekilde tatmin edecek şekilde bilgilendirmek gerektiği kanaatindeyim."

 

Editör: TE Bilişim