Maliye ve Doğan Grubu Uzlaşmaya Varamadı 
 
Maliye Bakanlığı ile Doğan Yayın Holding, gruba kesilen 4 milyar 823 milyon 825 bin 987 liralık vergi cezası için uzlaşmaya varamadı.

Dün saat 14.00'de Gelir İdaresi Başkanlığında toplanan ve 16 saat devam eden Merkezi Uzlaşma görüşmelerinden bir sonuç çıkmadı.

Doğan Yayın Holding'ten yapılan açıklamada, Maliye Bakanlığı  Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan uzlaşma görüşmelerinde, uzlaşma  görüşmelerine katılan şirket Doğan Yayın Holding A.Ş. ve hiçbir bağlı ortaklığı  için “uzlaşma vaki olmadığını” bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

"T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan uzlaşma  görüşmelerinde, uzlaşma görüşmelerine katılan Şirketimiz Doğan Yayın Holding A.Ş.  ve hiçbir Bağlı Ortaklığımız için “uzlaşma vaki olmamıştır'.

Daha önce de kamuya açıkladığımız üzere; uzlaşmanın vaki olmaması  sonucunda doğrudan ve dolaylı Bağlı Ortaklıklarımızın (Doğan TV Holding A.Ş. D  Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş., Doğan Prodüksiyon Hizmetleri A.Ş. ve Alp  Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş.) kendilerine tebliğ edilen Vergi ve Ceza  İhbarnamelerinin terkini amacıyla açmış oldukları davalarda, dava süreci kaldığı  yerden devam edecektir.

Diğer taraftan, şirketimiz Doğan Yayın Holding A.Ş. 1 Nisan 2002-31 Mart  2003 hesap dönemine ilişkin olarak tebliğ edilen 35 milyon 182 bin 511 lira  tutarında vergi aslı ve ceza ihbarnamesi için ve Hürriyet Gazetecilik ve  Matbaacılık A.Ş. ise henüz dava açmamış olduklarından, tebliğ edilen Vergi ve  Ceza İhbarnamelerinin terkini amacıyla dava açacaklardır.”

Editör: TE Bilişim