Libya, altı Türk gemiadamını toplama kampına götürdü.

Libya tarafından alıkonulan Tanzanya bayraklı bir gemide çalışan altı Türk mürettebatın toplama kampına götürüldüğü bilgisi alında. Altı Türk mürettebatın önce karakola, buradaki sorgulamanın ardından toplama kampına götürüldükleri öğrenildi.

Libyalı yetkililer tarafından toplama kampına götürülen gemilerdeki Türk mürettebat, yetkililerden yardım istiyor.

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneğine ulaşan Türk personelden biri yardım çağrısında bulundu.

Mürettebatın Türk yetkililere yaptığı yardım çağrısı şu şekilde: “Dün akşam askerler geldi. Gemileri aradılar ve tüm personeli alıp karakola götürdüler. 3-4 saat sonra toplama kampına getirdiler. Bulunduğum bölgede başka Türkler de var. Bulunduğumuz bölge güvenli değil. Ülkemize dönmek istiyoruz. Ulaşabileceğiniz makamlar varsa yardımlarınızı bekliyoruz”

KOSDER'in durumu İMEAK Deniz Ticaret Odasına bildirmesinin ardından konu Dışişleri Bakanlığına taşındı.

Bu gelişmelerin ardından Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşların toplama kampından çıkartılması için harekete geçti.

Dışişleri Bakanlığı da konuyla ilgili bir mesaj yayınladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Libya'da Hafter'e bağlı illegal milis güçler tarafından altı vatandaşımızın alıkonulması haydutluk ve korsanlık niteliğinde bir eylemdir. Vatandaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Aksi takdirde Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir” denildi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hafter güçleri sözcüsünün Türkiye'ye yönelik tehditlerine ilişkin, "Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunmaya devam ederken hasmane tutum veya saldırıların bedeli çok ağır olacak, en etkili ve şiddetli şekilde mukabele edilecektir. Tarafımıza yöneltilebilecek her türlü tehdit ve düşmanca hareketlere karşı tedbirimizi aldığımız bilinmelidir." dedi.

Birleşmiş Milletler tarafından Libyalılar arasındaki anlaşmazlıkların çözümüne yönelik çabalara destek vermeye ve uluslararası hukuka ve anlaşmalara uygun olarak barış ve istikrar için çalışmalara devam edileceğine dikkati çeken Akar, şunları kaydetti:

"Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunmaya devam ederken hasmane tutum veya saldırıların bedeli çok ağır olacak, en etkili ve şiddetli şekilde mukabele edilecektir. Tarafımıza yöneltilebilecek her türlü tehdit ve düşmanca hareketlere karşı tedbirimizi aldığımız bilinmelidir."

Editör: TE Bilişim