Lagendijk Türkiye'den Şikayetçi

Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Eş Başkanı Joost Lagendijk, yerel seçimlerin ardından Türkiye'nin reform sürecine geri döneceğine ilişkin Avrupa'ya pekçok söz verildiğini, kendisinin de reform sürecine dönüleceğini ümit ettiğini söyledi.

New York'ta Türkiye konulu bir konferansa katılan Lagendijk, reformlarda bir yavaşlama olduğunu öne sürerek, şöyle konuştu: "Bunun üzerine Avrupa Birliği'nde bir şüphe doğdu. Bu yüzden son birkaç aydaki gelişmeler umut verici. Hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hem de CHP lideri Deniz Baykal, Brüksel'e geldiler ve "Biz, hala katılım süreciyle çok ilgiliyiz dediler."

Lagendijk, TRT'nin Kürtçe yayının da 1 Ocak 2009'da başladığını, bunun "yeni ve ilerici" bir gelişme olduğunu, Alevi kesimle temas kurulduğunu belirterek, "hükümetin ve muhalefetin bir süredir terk ettikleri reform projesine yeniden döndüklerini" düşündüğünü söyledi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile görüştüğünü, kaydeden Lagendijk, "Sayın Bağış'ın, Türkiye'nin katılım sürecine yeni bir hız vermesini bekliyorum ve şu anda da buna ihtiyacımız var" dedi.

Editör: TE Bilişim