Kürşat Tüzmen Görevinden Ayrıldı

Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden sağlık sorunları yüzünden kendi isteğiyle ayrıldığını söyledi.

Tüzmen, ''Bu benim bir ay öncesinden Sayın Başbakan ile yaptığım bir görüşmedir. Kendisinden izin istedim. Dedim ki, 'Sağlık sıkıntılarım var, rahatsızım'. Kendisi de kabul ettiler, sağolsun bana o izni verdiler'' dedi. 
Tüzmen, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen törenle AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Çelik'e devretti. 
Bir gazetecinin, ''Diyarbakır'daki Nevruz ile ilgili yaptığınız değerlendirmenin bu görev değişikliğiyle az veya çok ilgisi var mı?'' sorusuna Tüzmen, şöyle yanıt verdi:
''Hayır. Hiçbir etkisi yok. Bu benim bir ay öncesinden Sayın Başbakan ile yaptığım bir görüşmedir. Kendisinden izin istedim. Dedim ki, 'Sağlık sıkıntılarım var, rahatsızım'. İstekte bulundum. Kendisi de kabul ettiler, sağolsun bana o izni verdiler. Dolayısıyla bizim yaptığımız bu konuşmalar ilk konuşmalar değil. Benim her yerde aynı şekilde arkadaşlarımızla beraber bayrak konusunda ne konuştuğumu herkes bilir. Meclis'te de aynı şeyi konuştuk. Merkez Yürütme Kurulu'nda da aynı şeyi konuştuk. Her yerde, partide de, Türkiye'nin her tarafında da aynı şeyi konuştuk. Burada yaptığımız konuşma da kimseyi incitecek bir konuşma değil. Biz diyoruz ki samimiyet her Imageyerde olmalıdır. Bayram Türkiye'nin neresinde yapılıyorsa orası Türk bayraklarıyla donatılmalı. Onu söyledik. Bunu benim söylemem o kadar önemli değil. Ama Türk bayrağını hangi etnik kökenden olursa olsun bir arkadaşıma verdiğimde, o onu savunduğu zaman, Kürt kökenli arkadaşım da Türk bayrağına sahip çıktığı anda biz zaten açılımı tamamlamış oluyoruz.
 Bence iki tarafta da herkesi kucaklayacak çalışmayı yapmamız lazım. Buradan arkadaşlarımı göreve çağırdım. Sağolsun, Bingöl milletvekilimiz, benim Kürt kökenli arkadaşım, Zaza arkadaşımız Yusuf Coşkun da aynı şeyleri Meclis'te söyledi. İçim rahatladı.''
Tüzmen, ''Bundan sonraki siyasi hayatınızı AK Parti'de sürdürecek misiniz?'' sorusu üzerine de, şunları söyledi: 
''Arkadaşlar herhalde biz mesajı yanlış verdik. Ben bir yere gitmiyorum. Bu saatten sonra... Kalıbımızla geldik. Ben bürokrasiden ayrılırken ne dedim; 'Boynumuz yiğit boynu bükerse sevda büker' diye ayrıldım. AK Parti'ye de, Türkiye sevdalısı bir partiye boynumuzu büktük. Çünkü ben bir Türkiye sevdalısıyım. Adaleti ve kalkınmayı amaçlamış, o konuda çalışan, istikrar getiren... Ben bu partiye sadece MYK'da hizmet veremeyeceğimi söyledim. Neden? Genel Başkan Yardımcısı olarak şu anda aynı şekilde aynı tempoda gidemeyeceğim. Ama MKYK'nın içerisinde bir üye olarak, bir milletvekili olarak hizmetimi sonuna kadar götüreceğim.''
Sağlık sorununun ne olduğuna ilişkin bir soruyu yanıtlarken Tüzmen, ''Biliyorsunuz bende tiroid problemi var. Bu zaman içerisinde tekrar nüksediyor. Çok ağır tempolar olduğu zaman bu biraz daha büyüme gösteriyor. Tahliller yapmamız lazım. Merak etmeyin, görüyorsunuz, bende de görüntü fena değil. Biraz daha sağlığımıza özen göstereceğiz.''   (aa)

Editör: TE Bilişim